waw mne bezlepkovy takto nikdy nenakysne... mozem recept poprosit?
Chlebik robim do mensej osatky:
ROZKVAS: 150g Schar Mix B (ale mozete dat aj ryzovu hladku, uz aj tak robievam; 150ml vlaznej vody, velka PL kvasku - nechat krasne nakysnut v zavislosti od teploty 6 hod (v lete, v rure program predhrievania) az 12 hod. Takisto si zamiesam 150 ml vody + 1 PL psylia
SUROVINY: 150g roznych jednodruhovych muk (vzdy mixujem, podla toho, co mam doma, aspon 4 druhy: kukuricna, teffova, lanova, pohankova, psenova, cicerova, sosovicova, ovsena bezl ...a vzdy musim dat tapiokovu), 1 lyzicku mletej rasce, 2 lyzicky soli (morska alebo himalajska). Suche vsetko premiesam a pridam semiacka.
1.5 PL oliv.oleja pridam k psyliu a cele to zmiesam a vypracujem robotom. Necham kysnut 2,5 hod, spracujem do osatky a v nej necham kysnut 1 hod, vyklopim a peciem so zaparou 20 min pri 250C, potom vyberiem plech so zaparou a peciem cca 30 min pri 200 C. Pisem podla mojej rury, u vas to bude asi menej, som si vsimla, ze inde je rychlejsie upeceny. Zo spodku musi krasne klopkat.
DOBRU CHUT ☺
Dobrý deň, skúšali ste chlebík alebo iné pečivo ( žemličky, rožky..) upiecť z jednodruhoviek aj s klasickým s droždím? Ďakujeem
@evamajercak klasicke drozdie sme vylucili hned na zaciatku, tak som to neskusala, ale urcite bude fungovat, na tento recept by som dala tak asi 25g drozdia
@matinka ďakujem veľmi pekne. A môžem tento istý recept skúsiť aj na žemličky, či by bol iný pomer múk vhodnejší?
@matinka a je taký rozdiel v tom kváskovom chlebíku oproti klasickému drožďovému? Nejak sa neviem odhodlať na to kváskovanie hmm ale keď tie Vaše recepty vyzerajú krásne nadýchané, sú také aj prekrojené vo vnútri?
@evamajercak daju sa, budu take "chlebovejsie". Mam v aj albume redept aj na jednodruhove zemlicky, tie sa mi viac pacia ako pecivo, urcite ich vyskusajte. A nebojte sa kvasku, ta chut je neporovnatelna 😉
Je to neporovnatelne! Mne drozdove chutili strasne umelo a ked som robila ciste zmesove, tak mali cudnu pachut. Kvaskove chutia ako chlieb, aj korka, vsetko... ALE su ludia, ktori necitia tie rozdiely vyrazne a je im to jedno. Moj syn ma fajnovy jazycek, po tom, ako peciem tieto,drozdove u znamych dokonca odmietol jest, boli mu hnusne.
@matinka ďakujem veľmi pekne 🙂 ja zo zmesi tiež nepečiem, mne tam tiež nejaká pachuť vadí.. Ďakujem Vám ešte raz 😉
@matinka Môžem ešte poradiť ohľadom kvásku? Ak chcem ryžový, mám dať do pohára 1PL ryž.múky a. 1-2PL vody? Či viac? A voda vlažná či je jedno akú má teplotu? A čo potom..
@evamajercak studenu kludne, ja davam pomer 1:1
@matinka ďakujem idem skúsiť.. Snáď sa zadarí 🙂
Prosím, akú veľkú osatku na tento recept?
Pouzivam najmensiu ovalnu
Poprosim recept. Krasny a urcite chutny chlebik.