4 / 62
    Kvaskovy bezlepkovy chlebik

    Poprosim recept. Krasny a urcite chutny chlebik.

    20. máj 2018

    waw mne bezlepkovy takto nikdy nenakysne... mozem recept poprosit?

    6. nov 2018
    matinka
    autor

    Chlebik robim do mensej osatky:
    ROZKVAS: 150g Schar Mix B (ale mozete dat aj ryzovu hladku, uz aj tak robievam; 150ml vlaznej vody, velka PL kvasku - nechat krasne nakysnut v zavislosti od teploty 6 hod (v lete, v rure program predhrievania) az 12 hod. Takisto si zamiesam 150 ml vody + 1 PL psylia
    SUROVINY: 150g roznych jednodruhovych muk (vzdy mixujem, podla toho, co mam doma, aspon 4 druhy: kukuricna, teffova, lanova, pohankova, psenova, cicerova, sosovicova, ovsena bezl ...a vzdy musim dat tapiokovu), 1 lyzicku mletej rasce, 2 lyzicky soli (morska alebo himalajska). Suche vsetko premiesam a pridam semiacka.
    1.5 PL oliv.oleja pridam k psyliu a cele to zmiesam a vypracujem robotom. Necham kysnut 2,5 hod, spracujem do osatky a v nej necham kysnut 1 hod, vyklopim a peciem so zaparou 20 min pri 250C, potom vyberiem plech so zaparou a peciem cca 30 min pri 200 C. Pisem podla mojej rury, u vas to bude asi menej, som si vsimla, ze inde je rychlejsie upeceny. Zo spodku musi krasne klopkat.
    DOBRU CHUT ☺

    6. nov 2018

    Dobrý deň, skúšali ste chlebík alebo iné pečivo ( žemličky, rožky..) upiecť z jednodruhoviek aj s klasickým s droždím? Ďakujeem

    10. máj 2019
    matinka
    autor

    @evamajercak klasicke drozdie sme vylucili hned na zaciatku, tak som to neskusala, ale urcite bude fungovat, na tento recept by som dala tak asi 25g drozdia

    10. máj 2019

    @matinka ďakujem veľmi pekne. A môžem tento istý recept skúsiť aj na žemličky, či by bol iný pomer múk vhodnejší?

    10. máj 2019

    @matinka a je taký rozdiel v tom kváskovom chlebíku oproti klasickému drožďovému? Nejak sa neviem odhodlať na to kváskovanie hmm ale keď tie Vaše recepty vyzerajú krásne nadýchané, sú také aj prekrojené vo vnútri?

    10. máj 2019
    matinka
    autor

    @evamajercak daju sa, budu take "chlebovejsie". Mam v aj albume redept aj na jednodruhove zemlicky, tie sa mi viac pacia ako pecivo, urcite ich vyskusajte. A nebojte sa kvasku, ta chut je neporovnatelna 😉

    10. máj 2019
    matinka
    autor

    Je to neporovnatelne! Mne drozdove chutili strasne umelo a ked som robila ciste zmesove, tak mali cudnu pachut. Kvaskove chutia ako chlieb, aj korka, vsetko... ALE su ludia, ktori necitia tie rozdiely vyrazne a je im to jedno. Moj syn ma fajnovy jazycek, po tom, ako peciem tieto,drozdove u znamych dokonca odmietol jest, boli mu hnusne.

    10. máj 2019

    @matinka ďakujem veľmi pekne 🙂 ja zo zmesi tiež nepečiem, mne tam tiež nejaká pachuť vadí.. Ďakujem Vám ešte raz 😉

    10. máj 2019

    @matinka Môžem ešte poradiť ohľadom kvásku? Ak chcem ryžový, mám dať do pohára 1PL ryž.múky a. 1-2PL vody? Či viac? A voda vlažná či je jedno akú má teplotu? A čo potom..

    10. máj 2019
    matinka
    autor

    @evamajercak studenu kludne, ja davam pomer 1:1

    10. máj 2019

    @matinka ďakujem idem skúsiť.. Snáď sa zadarí 🙂

    10. máj 2019

    Prosím, akú veľkú osatku na tento recept?

    22. aug 2019
    matinka
    autor

    Pouzivam najmensiu ovalnu

    22. aug 2019
    22. aug 2019