Recept: ošúpané a umyté zemiaky a cviklu si nakrájame na veľkosť akú chceme. Ja dávam zemiaky zvlášť potom do misky a cviklu tiež, aby sa nám zemiaky úplne nezafarbili od cvikle. Obidvoje polejem olivovým olejom, posypem soľou, čiernym korením, talianskymi sušenými bylinkami a čersvým posekaným rozmarínom a oreganom. Kedže nemám balsamico ocot, tak som cviklu ešte jemne poliala klasickým octom, ale naozaj len trochu, a ešte som pretlačila do cvikle 1 strúčik cesnaku. Všetko sa premieša a vloží do pekáča vystlaným alobalom. Na boku si necháme pretŕčať väčší pás alobalu, aby sme to mohli potom celé zabaliť. Ešte nezabudnúť na cesnak v šupke, ja som dala cca 7 strúčikov, a nakoniec som to ešte v pekáči poliala troškou olivového oleja. V tomto recepte je úžasný feta syr alebo balkánsky syr, no nemala som a nechcelo sa mi do obchodu, ale kto bude skúšať, dajte si tam ten syr, je to mňamkové 🙂. A potom už len zabaliť a vložiť do vyhriatej rúry na 200 st. a piecť cca 1,5 hod. Je to super ako príloha k mäsu, ale ja to milujem takto aj samotné 🙂
Recept: ošúpané a umyté zemiaky a cviklu si nakrájame na veľkosť akú chceme. Ja dávam zemiaky zvlášť potom do misky a cviklu tiež, aby sa nám zemiaky úplne nezafarbili od cvikle. Obidvoje polejem olivovým olejom, posypem soľou, čiernym korením, talianskymi sušenými bylinkami a čersvým posekaným rozmarínom a oreganom. Kedže nemám balsamico ocot, tak som cviklu ešte jemne poliala klasickým octom, ale naozaj len trochu, a ešte som pretlačila do cvikle 1 strúčik cesnaku. Všetko sa premieša a vloží do pekáča vystlaným alobalom. Na boku si necháme pretŕčať väčší pás alobalu, aby sme to mohli potom celé zabaliť. Ešte nezabudnúť na cesnak v šupke, ja som dala cca 7 strúčikov, a nakoniec som to ešte v pekáči poliala troškou olivového oleja. V tomto recepte je úžasný feta syr alebo balkánsky syr, no nemala som a nechcelo sa mi do obchodu, ale kto bude skúšať, dajte si tam ten syr, je to mňamkové 🙂. A potom už len zabaliť a vložiť do vyhriatej rúry na 200 st. a piecť cca 1,5 hod. Je to super ako príloha k mäsu, ale ja to milujem takto aj samotné 🙂