VEĽKONOČNÉ MENU #3/4 - Baranček

    Cely video recept tu:

    https://www.youtube.com/watch?v=hYFgJw22RaM

    retím receptom Veľkonočnej minisérie bude tradičný veľkonočný baranček - nič náročné, výsledok ťa veľmi poteší 🙂

    Čo do cesta:
    350g polohrubej múky (použil som špaldovú),
    4 vajcia (bielka treba oddeliť a vyšľahať z nich tuhý sneh),
    150ml medu (môžeš použiť napr 100g cukru, javorový sirup,...),
    170g masla,
    150g tvarohu (použil som plnotučný nehrudkový),
    2 ČL citrónovej kôry,
    1 ČL extraktu z Bourbon vanilky (môže byť aj vanilkový cukor alebo ak máš vanilkový lusk),
    20g prášku do pečiva,
    maslo a múka na vymastenie formy,
    práškový cukor.

    Piekol som hodinu na 180°C.
    Objem formy je 1,5L.

    TIP1: Maslo nechaj roztopiť pri izbovej teplote, cesto sa bude lepšie miešať.

    Dobrú chuť 🙂