@simatko2 Dobry den, paci sa..
Vecer v mise, kde budete robit cele cesto zmiesajte 333g polohrubej muky s 333g vlazneho mlieka a 2 polievkove lyzice kvasku. Zakryjeme foliou a nehame do rana kvasit.
Rano pridate 667g polohrubej muky, 267g vlazneho mlieka a kavovu lyzicku soli. vymiesite rukou cesto, zakryjete foliou a nechate kysnut cca 3 hodinky.
po tejto dobe vyklopite na pomucenu dosku, rozdelite na 4 casti a vyformujete 4 knedle, ja aj popicham sparadlom ( liniu cez stred cca 4 dierky ).
do hrnca si date vodu a sitko na parenie, sitko pomastite olejom nech sa nelepi. Vlozite knedle a parite 20 minut. Po upareni mozte potriet olejom. My vrch nepotierame, je dobra aj bez toho, netreba nam dalsie tuky ;)
pridavam dobry tip ako obycajne recepty previest na kvaskove. Aj s obycajnou mukou. Ja uz kvasnice ani nepouzivam.
prevod receptov
@mandevilla ďakujem krásne, ale to je asi dosť 4 veľké knedle.. Môžem spraviť aj polovičnu dávku, alebo mrazili ste už aj tu knedlu? Dakujeem pekne
@simatko2 jasne, urobte si polovicnu davku, aj tak robievam. recept vyssie je z 1kg muky, polovicne mnozstvo je potom v z 500g polohrubej muky, 300g mlieka a 1 lyzice kvasku, pol lyzicky soli..
prevod je potom.
starter 500 : 3 = 166g...
cize zmiesate 166g muky so 166g mlieka a 1 lyzica kvasku
na druhy den rano pridate zvysok ingrediencii: 500-166= 334g muky a zvysok mlieka teda 300-166= 134g mlieka
Dobrý deň, môžem poprosiť recept? Dakujeeem 😘