@bees paci sa:
Pomelies maso, s mensou cibulou, osolis, okorenis, pridas cca 1/3 mnozstva masa ryze, my nemame radi, ked je tam vela ryze na ukor masa. Vytvarujes gulky, ulozis do pekaca a podlejes vodou, pecies na 180 az 200 stupnov zakryte, tesne pred upecenim ich odokryjem, aby neboli ako varene.
Paradajkova omacka: na oleji opecies na drobno pokrajanu cibulu, pridas muku, zalejes vodou, pridas pretlak, pomer voda a pretlak, tak aby bola omacka naozaj rajcinova, nie prilis zriedena, daj radsej menej vody, ako vela, radsej dolejes. Prevaris so solou, pridavam aj klinceky, skoricu, vsetko podla chuti. Na konci dochutim cukrom.
Do omacky vlozis gulky a nechas spolu prejst varom, nech sa to pekne spoji, opatrne aby sa gulky nerozbili.
Nam k tomu najviac chuti knedla.
Dobru chut 🙂
@bees ryzu ktoru pridavas do masa je samozrejme uz uvarena, udusena.
dakujem
krasne, mozem poprosit recept?