94 / 213
    Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou

    krasne, mozem poprosit recept?

    19. nov 2017

    @bees paci sa:

    Pomelies maso, s mensou cibulou, osolis, okorenis, pridas cca 1/3 mnozstva masa ryze, my nemame radi, ked je tam vela ryze na ukor masa. Vytvarujes gulky, ulozis do pekaca a podlejes vodou, pecies na 180 az 200 stupnov zakryte, tesne pred upecenim ich odokryjem, aby neboli ako varene.

    Paradajkova omacka: na oleji opecies na drobno pokrajanu cibulu, pridas muku, zalejes vodou, pridas pretlak, pomer voda a pretlak, tak aby bola omacka naozaj rajcinova, nie prilis zriedena, daj radsej menej vody, ako vela, radsej dolejes. Prevaris so solou, pridavam aj klinceky, skoricu, vsetko podla chuti. Na konci dochutim cukrom.

    Do omacky vlozis gulky a nechas spolu prejst varom, nech sa to pekne spoji, opatrne aby sa gulky nerozbili.

    Nam k tomu najviac chuti knedla.
    Dobru chut 🙂

    21. nov 2017

    @bees ryzu ktoru pridavas do masa je samozrejme uz uvarena, udusena.

    21. nov 2017

    dakujem

    21. nov 2017