@nikolas112233 paci sa:
listkove cesto 400 az 500g kvader
cca 400g makkej salamy, podla toho aj ako je nakrajana nahrubo atd.
200g syr eidam nastruhat
vajce na potieranie
pizza korenie vitana
sol
bambino 1.5 az 2ks
listkove cesto cca 400g alebo 500g ( podla znacky ), rozdelim na 2 casti. Vyvalkam tu polovicu, potriem rozslahanym vajcom, osolim, poukladam kolieska makkaj salamy ( s kvalitnejsou sunkou to nieje tak dobre ), posypem struhanym syrom, idealne eidam. Potom to zvyniem do rolady. natriem rozslahanym vajcom. Pokrajam na kolieska cca 0.5cm, poukladam na plech vylozeny papierom na pecenie, vrch koliesok potriem rozlahanym vajcom. Na bambine urobim mini dierku, ozaj len pichnut, a nastriekat na kolieska. Na zaver uz len posypat pizza korenim, odporucam od vitany, vsetky ostatne neboli tak dobre. Ten isty postup aj s druhou polovicou cesta...
Upecieme do zlatova, tak akurat, aby neboli tvrde, ale ani moc blede. Na stupne podla rury.
Plnka sa moze obmienat. napriklad nivu nastruhat dovnutra. ci dat suchu salamu..fantazii sa medze nekladu. Tieto mame my, aj navsteva najradsej.
Dobru chut.
Najchutnejsie su teple. Vzdy ich robim tesne pred konzumaciou. Peciem ich. az ked pride navsteva. usadia sa atd..a az je cas 🙂 ale chutne su aj na druhy den. Take ponavstevove zbytky 🙂
Môžem poprosiť recept ďakujem