34 / 213
    Krtkova torta na plech

    Dobry vecer mohla by som poprosit recept 😉

    26. feb 2018

    @ivonetta dobry vecer. Poslem zajtra 🙂

    26. feb 2018

    @mandevilla
    Dakujem strasne moc 🙂

    26. feb 2018

    Dobry vecer..mozem poprosit recept??Dakujem krasne😉

    26. feb 2018

    @ivonetta
    @silva7
    nech sa paci, recept.
    Ja som robila kolac na plech z praktickeho dovodu, manzel ho niesol do roboty, mal uspech, ale da sa spravit aj v style klasickej krtkovej torty.
    Suroviny:
    Korpus:
    32dkg muka hladka
    18dkg cukor krystal
    3 ks vajcia
    3 PL kakao
    200 ml olej
    200 ml mlieko
    1 ks prasok do peciva
    stipka soli

    Krem:
    250g tvarok
    400ml kysla smotana
    250ml smotana na slahanie
    100g horka cokolada ( aj na varenie )
    3 ks vanilka ( alebo vanilinovy cukor )
    3 az 4 ks banany
    1 ks stuzovac slahacky
    1 PL praskovy cukor
    500 ml mlieka
    1,5 balik zlaty klas ( 60g )
    4 lyzice cukru

    Postup:
    3 vajcia rozmixujeme so stipkou soli do penista, potom postupne pridavame cukor, kym sa vo vajciach nerozousti.
    Po dobrom vyslahani vajec pridame striedavo po troskach olej a mlieko.
    Nakoniec rucne metlickou vmiesame postupne muku s kypriacim praskom a kakaom.
    Cesto vylejeme do formy ( okruhla, alebo na plech ), na spodok formy/plechu dame papier na pecenie, a boky vymastime a vysypeme mukou. Korpus sa pecie cca 35 minut na 170 stupnoch. Skusame spajlou. Po upeceni nechame vychladnut.

    Plnka:

    Z 500ml mlieka, 60g zlateho klasu a 4 lyzic cukru uvarime puding, nechame vychladnut.

    Kym puding chladne, zmiesame zvlast kyslu smotanu s tvarohom, 3 vanilkami ( vanilinovy cukor ) a 1 PL praskoveho cukru. Cokoladu nastruhame na hrubsom struhadle. Slahacku vyslahame so stuzovacom ( smetafix)
    Nakoniec postupne vmiesame do vhchladnuteho pudingu zmes kyslej smotany, tvarohu, vanilky a cukru, postupne jemne premiesame s cokoladou a vyslahanou slahackou.

    Finale:

    Nozikom obrezeme zvnutra 2 cm od odkraja korpus. Ci uz na plechu alebo v gulatej forme, postup je rovnaky. Mozme spravit mriezku v strede korpusu, ktore budeme dlabat von, aby to islo lahsie. Na spodu si nechavame vrstvu cesta, nie skrz!!! 🙂 Vydlabame lyzicou do misky. V rukach pomrvime, akoby na hlinu.

    do vydlabaneho korpusu natrieme asi 1/4 kremu, na to ulozime pozdlz prerezane banany. Na banany natrieme zvysok kremu. Snazime sa urobit kopcek ( gulata forma ) Plkou natierame aj boky ( tie 2 cm od ktorych sa zacalo dlabat )

    Pomrvenym korpusom ( hlinou ) oblozime celu tortu, plech, aj po bokoch, tak ako sa nam paci 🙂 Je fajn, ked nepresvita biela plnka.

    Dame do chladnicky na noc.

    Dobru chut ❤

    27. feb 2018

    Dakujem krasne..ja velmi nemusim kyslu smotanu...ale urcite vyskusam 😉..dakujem este raz😉

    27. feb 2018

    @silva7 za malicko. Nech chuti 🙂

    28. feb 2018