@ivonetta dobry vecer. Poslem zajtra 🙂
@mandevilla
Dakujem strasne moc 🙂
Dobry vecer..mozem poprosit recept??Dakujem krasne😉
@ivonetta
@silva7
nech sa paci, recept.
Ja som robila kolac na plech z praktickeho dovodu, manzel ho niesol do roboty, mal uspech, ale da sa spravit aj v style klasickej krtkovej torty.
Suroviny:
Korpus:
32dkg muka hladka
18dkg cukor krystal
3 ks vajcia
3 PL kakao
200 ml olej
200 ml mlieko
1 ks prasok do peciva
stipka soli
Krem:
250g tvarok
400ml kysla smotana
250ml smotana na slahanie
100g horka cokolada ( aj na varenie )
3 ks vanilka ( alebo vanilinovy cukor )
3 az 4 ks banany
1 ks stuzovac slahacky
1 PL praskovy cukor
500 ml mlieka
1,5 balik zlaty klas ( 60g )
4 lyzice cukru
Postup:
3 vajcia rozmixujeme so stipkou soli do penista, potom postupne pridavame cukor, kym sa vo vajciach nerozousti.
Po dobrom vyslahani vajec pridame striedavo po troskach olej a mlieko.
Nakoniec rucne metlickou vmiesame postupne muku s kypriacim praskom a kakaom.
Cesto vylejeme do formy ( okruhla, alebo na plech ), na spodok formy/plechu dame papier na pecenie, a boky vymastime a vysypeme mukou. Korpus sa pecie cca 35 minut na 170 stupnoch. Skusame spajlou. Po upeceni nechame vychladnut.
Plnka:
Z 500ml mlieka, 60g zlateho klasu a 4 lyzic cukru uvarime puding, nechame vychladnut.
Kym puding chladne, zmiesame zvlast kyslu smotanu s tvarohom, 3 vanilkami ( vanilinovy cukor ) a 1 PL praskoveho cukru. Cokoladu nastruhame na hrubsom struhadle. Slahacku vyslahame so stuzovacom ( smetafix)
Nakoniec postupne vmiesame do vhchladnuteho pudingu zmes kyslej smotany, tvarohu, vanilky a cukru, postupne jemne premiesame s cokoladou a vyslahanou slahackou.
Finale:
Nozikom obrezeme zvnutra 2 cm od odkraja korpus. Ci uz na plechu alebo v gulatej forme, postup je rovnaky. Mozme spravit mriezku v strede korpusu, ktore budeme dlabat von, aby to islo lahsie. Na spodu si nechavame vrstvu cesta, nie skrz!!! 🙂 Vydlabame lyzicou do misky. V rukach pomrvime, akoby na hlinu.
do vydlabaneho korpusu natrieme asi 1/4 kremu, na to ulozime pozdlz prerezane banany. Na banany natrieme zvysok kremu. Snazime sa urobit kopcek ( gulata forma ) Plkou natierame aj boky ( tie 2 cm od ktorych sa zacalo dlabat )
Pomrvenym korpusom ( hlinou ) oblozime celu tortu, plech, aj po bokoch, tak ako sa nam paci 🙂 Je fajn, ked nepresvita biela plnka.
Dame do chladnicky na noc.
Dobru chut ❤
Dakujem krasne..ja velmi nemusim kyslu smotanu...ale urcite vyskusam 😉..dakujem este raz😉
@silva7 za malicko. Nech chuti 🙂
Dobry vecer mohla by som poprosit recept 😉