@alzbeta311 paci ja som robila podla tohto receptu ☺️
300 g
Lotus sušienky
150 g
maslo
500 g
Mascarpone
250 ml
smotana na šľahanie
200 ml
kyslá smotana
250 g
jemný tvaroh
1 pohár
Lotusová pomazánka jemná
30 g
Lotus sušienky na ozdobu
1. Najskôr rozdrvíme 300 gramov Lotus sušienok (ja v mixéri). Zmiešame so 150 gramov masla a natlačíme na spodnú časť tortovej formy (ja používam väčšiu formu aby sa viac z neho rozkrájalo). Dáme do chladničky chladiť, kým si pripravíme ostatné.
2.Vyšľaháme si smotanu na šľahanie. V druhej miske si vyšľaháme mascarpone s kyslou smotanou a tvarohom. Potom otvoríme Lotusovú pomazánku, odoberieme z nej do šálky/pohárika - je na vás koľko, podľa toho ako sladkú chcete mať plnku. Ja dávam cca 2 veľké lyžice. Následne dáme tú pomazánku rozpustiť (ja dávam do mikrovlnky) a potom nalejeme do plnky a vyšľaháme spolu s plnkou. Nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku a opatrne premiešame.
3.
Z chladničky vyberieme stuhnutý korpus, na ktorý dáme vyšľahanú zmes. Do šálky dáme znova rozpustiť z Lotusovej pomazánky, je na vás akú chcete mať vrstvu pomazánky na vrchu. Ja dávam cca 3 veľké lyžice rozpustiť do mirkovlnky. Následne nalejeme na vrch cheesecaku. Pomazánka, ktorá zostane sa dá využiť napríklad na natretie vianočky 🙂
4.
Nakoniec rozdrvíme (dám do sáčku a pobúcham tĺčikom na mäso - pretože môžu byť menej rozdrvené ako na korpus) 30 gramov Lotus sušienok a ozdobíme cheesecake dookola. Môžete aj celý, je to o fantázii 🙂 Necháme stuhnúť v chladničke, po stuhnutí odstránime okraj formy
Môžem poprosiť recept? 😍