Cestovina do polievky
Potrebujeme:
3 staré rožky
teplú vodu
2 vajcia
petržlenovú vňať
štipku soli
detskú krupicu
Postup: Rožky nakrájame na kolieska a namočíme do teplej vody. Potom ich vyžmýkame a pridáme ku nim vajcia, posekanú petržlenovú vňať, soľ a na zahustenie krupicu podľa uváženia. Zo zmesi tvarujeme guľky, ktoré ešte obalíme v krupici a hádžeme do vriacej zeleninovej polievky, alebo vývaru.
Plnka z rožkov
Potrebujeme:
5 rožkov
2 vajcia
1 cibuľu
2 dcl mlieka
3 strúčiky cesnaku
100 g kuracej pečene
petržlenovú vňať
olej
soľ
korenie
Postup:Pečeň, aj cibuľu pokrájame a opražíme na oleji, alebo bravčovej masti. Pridáme ku nim prelisovaný cesnak, soľ, korenie, petržlenovú vňať a zmes necháme vychladnúť.V mlieku rozmiešame vajcia a pridámena kolieska nakrájané rožky. Necháme ich napiť sa a potom ich jemne vyžmýkame. Zmiešame s pečienkovou zmesou a dáme do zapekacej misy. Dáme piecť do rúry pri teplote 190°C asi na 30 – 40 minút, resp. kým povrch nechytí zlatú farbu. Pokrájame a jeme ako prílohu, alebo s chlebom a uhorkou.
@majuska0407 tak toto by ma nenapadlo, ďakujem za výborný receptík ukladám a vyskúšame, mňam 🙂
@majuska0407 myslím tu pizzu z rožkov 🙂
@celinesk 🙂
Mne sa páči aj tá cestovina🙂
Pizza z rožkov
Potrebujeme:
5 starších rožkov
2 dcl mlieka
1 vajce
soľ
korenie
ingrediencie na pizzu podľa chuti
Postup: Rožky nakrájame na malé kocky, nalejeme ku nim mlieko, rozšľahané vajce, pridáme štipku soli a korenia. Ručne premiešavame, aby sa rožky napili mlieka. Ak je masa príliš riedka, zahustíme strúhankou. Cesto dáme na vymastenú okrúhlu formu a dáme ho piecť do rúry pri teplote 180°C na asi 10 – 15 minút. Cesto vytiahneme, potrieme kečupom, alebo paradajkovou zmesou, pridáme ingrediencie podľa svojej chuti (šunku, syr, olivy,...) a dáme ešte na 20 minút zapiecť.