„Asi najdôležitejším prvým krokom v liečbe je pomalé prehĺtanie, dôkladné prežutie každého sústa a malé porcie,“
Pálením záhy najčastejšie trpia tí pacienti, ktorí pracujú v napätí, pod tlakom a v permanentnom strese. Drvivá väčšina z nich má navyše nadváhu. Ak sa chcú vyliečiť, aj tieto dve veci treba zmeniť.“
Za pálenie záhy môžu tieto potraviny
Za normálnych okolností je pálenie záhy spojené s požitím týchto potravín a nápojov: alkohol, káva, čaj, kola alebo iné nápoje, ktoré obsahujú kofeín, čokoláda, citrusové plody, paradajky, korenené jedlá, mentol, niektoré sušené potraviny, sladké pečivo a iné.
mne sa v tehotenstve, kedy sa nemôže takmer nič (myslím z liekov) a nemala som doma nič iné poruke, osvedčili pukance...tie záhu vždy schladili 🙂
Rady pre okamžitú úľavu
Neodolali ste na večeri mastnejšiemu černohorskému rezňu? Na uhasenie požiaru v hrdle existuje zopár domácich trikov. Sú však určené tým z vás, ktorí sa s pálením záhy stretávajú len sporadicky.
sóda bikarbóna – rozmiešajte dve kávové lyžičky v pohári vlažnej vody a vypite na ex
žuvačky bez cukru – zvyšujú tvorbu slín, čím kyslý obsah rýchlejšie „spláchnete“ opäť do žalúdka, navyše budete mať lepší, sviežejší pocit v ústach
blahodarné čaje – vynikajúco pomáha aníz v kombinácii s mätou, pomerne rýchlo však zaberá najmä čaj z ďumbiera a feniklu