Lacné a veľmi príjemné, tak sa dá nazvať bielenie s týmto chutným ovocím. Plod nahryznite a pretierajte si ním počas pár minút svoj chrup. Obsahuje enzým, ktorý je prírodným bielidlom. Drevný popol
Ak si viete zadovážiť jemný drevný popol, môžete si ním opatrne vyšúchať zuby. Tento spôsob používali aj naši predkovia, kým sa zubná kefka nezačala bežne používať. Cieľom tohto spôsobu je zotrieť zo zubov zubný povlak a tým ich urobiť belšími. Popol má aj dezinfekčné účinky. Soľ
Tiež funguje na princípe šetrného „zbrúsenia“ zubného povlaku zo zuba. No jej bonusom je aj sťahujúci účinok na ďasno, čo môže pomôcť v prípade, že sa vám zuby začínajú uvoľňovať. Sóda bikarbóna
Štipka sódy s trochou vody vytvorí pastu, tou si zuby jemne šúchajte asi dve až tri minúty. No vyhnite sa ďasnám, poranili by ste si ich. Šupka z pomaranča
Dôkladne ju umyte kefkou a umývacím prostriedkom. Jej vnútornou stranou si potom asi tri minúty pretierajte zuby.
Ak si pred domácim bielením dáte zuby vyčistiť u dentálnej hygieničky, účinok domáceho bielenia bude ešte lepší.
Pod vplyvom bieliacej látky alebo trení sódou bikarbónou býva povrch zuba ešte náchylnejší na vstrebávanie farbív z potravín. Prechodne sa môže zvýšiť citlivosť vášho chrupu alebo pocit tŕpnutia. Pri nešetrnom bielení si ďasná a zuby ľahko poškodíte, nemusia sa vybieliť rovnomerne alebo vám môže vypadnúť plomba. Aby ostali biele
Minimálne 10 dní po bielení nepite kávu, čierny ani zelený čaj, červené víno, nefajčite, nejedzte čučoriedky, cviklu, korenie karí, sójovú omáčku, špenát či kečup. Potom si navyknite po jedle či po farebných nápojoch napiť sa trochy vody, aby ste si prepláchli ústnu dutinu od pigmentov. Pri umývaní zubov nesledujte čas, ale sústreďte sa na kvalitu čistenia. Tvorbu zubného povlaku a tým aj sfarbenia zubov obmedzíte okrem poctivého čistenia aj používaním ústnej vody z hrebíčka alebo si ich potierajte kokosovým tukom, obe majú dezinfekčné účinky.
Jahoda
Lacné a veľmi príjemné, tak sa dá nazvať bielenie s týmto chutným ovocím. Plod nahryznite a pretierajte si ním počas pár minút svoj chrup. Obsahuje enzým, ktorý je prírodným bielidlom.
Drevný popol
Ak si viete zadovážiť jemný drevný popol, môžete si ním opatrne vyšúchať zuby. Tento spôsob používali aj naši predkovia, kým sa zubná kefka nezačala bežne používať. Cieľom tohto spôsobu je zotrieť zo zubov zubný povlak a tým ich urobiť belšími. Popol má aj dezinfekčné účinky.
Soľ
Tiež funguje na princípe šetrného „zbrúsenia“ zubného povlaku zo zuba. No jej bonusom je aj sťahujúci účinok na ďasno, čo môže pomôcť v prípade, že sa vám zuby začínajú uvoľňovať.
Sóda bikarbóna
Štipka sódy s trochou vody vytvorí pastu, tou si zuby jemne šúchajte asi dve až tri minúty. No vyhnite sa ďasnám, poranili by ste si ich.
Šupka z pomaranča
Dôkladne ju umyte kefkou a umývacím prostriedkom. Jej vnútornou stranou si potom asi tri minúty pretierajte zuby.
Ak si pred domácim bielením dáte zuby vyčistiť u dentálnej hygieničky, účinok domáceho bielenia bude ešte lepší.
Pod vplyvom bieliacej látky alebo trení sódou bikarbónou býva povrch zuba ešte náchylnejší na vstrebávanie farbív z potravín. Prechodne sa môže zvýšiť citlivosť vášho chrupu alebo pocit tŕpnutia. Pri nešetrnom bielení si ďasná a zuby ľahko poškodíte, nemusia sa vybieliť rovnomerne alebo vám môže vypadnúť plomba.
Aby ostali biele
Minimálne 10 dní po bielení nepite kávu, čierny ani zelený čaj, červené víno, nefajčite, nejedzte čučoriedky, cviklu, korenie karí, sójovú omáčku, špenát či kečup.
Potom si navyknite po jedle či po farebných nápojoch napiť sa trochy vody, aby ste si prepláchli ústnu dutinu od pigmentov.
Pri umývaní zubov nesledujte čas, ale sústreďte sa na kvalitu čistenia.
Tvorbu zubného povlaku a tým aj sfarbenia zubov obmedzíte okrem poctivého čistenia aj používaním ústnej vody z hrebíčka alebo si ich potierajte kokosovým tukom, obe majú dezinfekčné účinky.