9 / 185
    Nadúva vás?

    1. Obmedzte príjem plyn produkujúcich potravín, ako sú kapusta, fazuľa, ružičkový kel.
    2. Obmedzte príjem plyn produkujúcich nápojov, najmä s obsahom oxidu uhličitého.
    3. Vlákninu treba postupne pridávať do stravy, kým si telo nezvykne.
    4. Konzumujte denne probiotiká.
    5. Uprednostnite ryžu pred zemiakmi.
    6. Obmedzte príjem cukrov z alkoholu, ako je napr. sorbitol.
    7. Obmedzte príjem vyprážaných a mastných jedál.
    8. Vyhýbajte sa prejedaniu.
    9. Jedzte pomaly, žujte dôsledne.
    10. Dosiahnite ideálnu telesnú hmotnosť.

    2. jan 2014

    Nadúvanie vyvoláva:
    · náhlivé jedenie
    · nedostatočné prežutie potravy
    · spomalený prechod potravy črevami, najmä pri bufetovom stravovaní
    · žutie žuvačky
    · nápoje s oxidom uhličitým

    2. jan 2014

    Jedzte ovocie a zeleninu s vysokým obsahom vody
    Všetky druhy zeleniny a ovocia s vysokým obsahom vody urýchľujú prechod potravy črevami a zmierňujú, či odstraňujú nadúvanie. Jedná sa hlavne o exotické ovocie ako kiwi, melóny, čerešne, slivky a paradajky

    2. jan 2014

    Vyvarujte sa zlých kombinácií potravín
    Nadúvanie a tráviace ťažkosti často vyvoláva:
    · Kombinácia koncentrovanej bielkoviny s cukrom: v žalúdku spôsobuje kvasenie. Napríklad veľa cukru v mlieku, sladeného tvarohu, alebo sladené kondenzované mlieko či smotana. Taktiež napríklad ryba so šalátom a za tým porcia zmrzliny.
    · Nadmerné množstvo ovocia a zeleniny spolu v jednom jedle.
    · Kombinácia chleba, zemiakov a cestovín.
    · Zmesi rôznych druhov tukov.

    2. jan 2014