Ryža natural je bez pochýb jednou z najzdravších potravín, po ktorých môžete siahnuť. Označuje sa tiež ako ryža nelúpaná alebo pololúpaná. Poďme sa na tieto drobné zrniečka pozrieť trošku podrobnejšie. Stojí to za to... Uvidíte!
Natural ryža totiž obsahuje veľké množstvo aminokyselín, vitamín B a E, draslík aj železo. V tele pomáha regulovať obsah vody, čistí tráviaci trakt a pri pravidelnej konzumácii tiež pomáha znižovať hladinu cholesterolu. Navyše neosahuje lepok, nespôsobuje nadúvanie a pomáha pri regulácii váhy. Vďaka pomalému uvoľňovaniu cukru do krvi je ryža natural vhodná aj pri cukrovke alebo hypoglykémii, znižuje krvný tlak. Prospieva aj kvalite vlasov, nechtov, pokožke a kostiam. No povedzte - mohli by ste si priať niečo viac?
Ryža natural je jednoducho výbornou potravinou a to zvlášť vtedy, ak bojujete s ručičkou na váhe. Posilňuje tiež imunitný systém, má vysoký obsah vlákniny, vitamínu B6, fosforu, horčíka, chrómu aj selénu. Odborníci na zdravú výživu teda dávajú jednoznačne palec hore. Ale... Každý, kto varil naturalku po prvý raz a bez akýchkoľvek informácií, bojoval so zásadným problémom - ako na to???
Ak chcete aj vy spraviť, niečo pre svoje zdravie, poradíme vám, ako si s ryžou natural poradiť. Práve jej príprava a pár nezdarených pokusov totiž často spôsobia, že sa tejto zdravej potraviny vzdávame ešte skôr než sme mali šancu oceniť všetky jej kladné stránky na vlastnej koži. Ako teda postupovať, aby ste uspeli?
Základné pravidlo je vo svojej podstate veľmi jednoduché - Ryža natural potrebuje oveľa viac vody, a pochopiteľne aj času, než jej klasická biela príbuzná. Zapamätajte si, že na jeden diel ryže natural potrebujete až tri diely vody. Pridajte trochu oleja alebo malý kúsok masla, aby sa ryža nelepila. Pridať môžete (ale nemusíte) aj trochu soli a koreniny podľa chuti. Priveďte ryžu do varu a potom stlmte plameň. Varte pod pokrievkou pol hodinu až 40 minút.
Náš tip: Ryža natural s hríbikmi
Potrebujete: Ryžu natural, jednu či dve sušené chilli papričky (podľa chuti), kúsok pórku nakrájaného na malé kocky, hríby v sladkokysom náleve, asi pol plechovky malej konzervy kukurice, trochu oleja.
Ako na to: Uvarte ryžu natural podľa návodu z článku. Aby bola chuť jedla jemnejšia, prepláchnite hríbiky vo vode a nechajte odkvapkať. Na panvici rozpáľte trochu oleja a pridajte do neho na drobno nakrájané chilli papričky. Po chvíli pridajte nakrájaný pór, zľahka osmahnite a prihoďte odkvapkané hríbiky. Nakoniec dajte k zmesy ohriať kukuricu. Pripravenú zmes zmiešajte s uvarenou ryžou. Dobrú chuť...
ja kupujem tuto sačkovu a na pripravu nepotrebujem ani olej, masielko či soľ... len ju jednoduch povarím v dostatočnom množstve vody cca tych 30 min. a je🙂
Ryža natural je bez pochýb jednou z najzdravších potravín, po ktorých môžete siahnuť. Označuje sa tiež ako ryža nelúpaná alebo pololúpaná. Poďme sa na tieto drobné zrniečka pozrieť trošku podrobnejšie. Stojí to za to... Uvidíte!
Natural ryža totiž obsahuje veľké množstvo aminokyselín, vitamín B a E, draslík aj železo. V tele pomáha regulovať obsah vody, čistí tráviaci trakt a pri pravidelnej konzumácii tiež pomáha znižovať hladinu cholesterolu. Navyše neosahuje lepok, nespôsobuje nadúvanie a pomáha pri regulácii váhy. Vďaka pomalému uvoľňovaniu cukru do krvi je ryža natural vhodná aj pri cukrovke alebo hypoglykémii, znižuje krvný tlak. Prospieva aj kvalite vlasov, nechtov, pokožke a kostiam. No povedzte - mohli by ste si priať niečo viac?
Ryža natural je jednoducho výbornou potravinou a to zvlášť vtedy, ak bojujete s ručičkou na váhe. Posilňuje tiež imunitný systém, má vysoký obsah vlákniny, vitamínu B6, fosforu, horčíka, chrómu aj selénu. Odborníci na zdravú výživu teda dávajú jednoznačne palec hore. Ale... Každý, kto varil naturalku po prvý raz a bez akýchkoľvek informácií, bojoval so zásadným problémom - ako na to???
Ak chcete aj vy spraviť, niečo pre svoje zdravie, poradíme vám, ako si s ryžou natural poradiť. Práve jej príprava a pár nezdarených pokusov totiž často spôsobia, že sa tejto zdravej potraviny vzdávame ešte skôr než sme mali šancu oceniť všetky jej kladné stránky na vlastnej koži. Ako teda postupovať, aby ste uspeli?
Základné pravidlo je vo svojej podstate veľmi jednoduché - Ryža natural potrebuje oveľa viac vody, a pochopiteľne aj času, než jej klasická biela príbuzná. Zapamätajte si, že na jeden diel ryže natural potrebujete až tri diely vody. Pridajte trochu oleja alebo malý kúsok masla, aby sa ryža nelepila. Pridať môžete (ale nemusíte) aj trochu soli a koreniny podľa chuti. Priveďte ryžu do varu a potom stlmte plameň. Varte pod pokrievkou pol hodinu až 40 minút.
Náš tip: Ryža natural s hríbikmi
Potrebujete: Ryžu natural, jednu či dve sušené chilli papričky (podľa chuti), kúsok pórku nakrájaného na malé kocky, hríby v sladkokysom náleve, asi pol plechovky malej konzervy kukurice, trochu oleja.
Ako na to: Uvarte ryžu natural podľa návodu z článku. Aby bola chuť jedla jemnejšia, prepláchnite hríbiky vo vode a nechajte odkvapkať. Na panvici rozpáľte trochu oleja a pridajte do neho na drobno nakrájané chilli papričky. Po chvíli pridajte nakrájaný pór, zľahka osmahnite a prihoďte odkvapkané hríbiky. Nakoniec dajte k zmesy ohriať kukuricu. Pripravenú zmes zmiešajte s uvarenou ryžou. Dobrú chuť...