85 / 185
    PLEŤOVÉ MASKY PRE UNAVENÚ PLEŤ

    Uhorka hydratuje
    Klasikou v okruhu po domácky vyrobených masiek je uhorková maska. Uhorka má vynikajúce hydratačné schopnosti a dodáva pleti potrebnú vlhkosť. Uhorku si jednoducho nakrájame na kolieska a priložíme na tvár. Alebo si môžeme urobiť zmes z dvoch lyžíc nastrúhanej šalátovej uhorky a lyžice tvarohu. Túto osviežujúcu masku zmyte vlažnou vodou po 15 minútach pôsobenia na tvári.

    Antistresová čučoriedková maska
    Vymiešajte na hladkú kašičku čučoriedky, nízkotučný jogurt a med. Podľa potreby rozrieďte trochou brusnicového džúsu. Nechajte na pleti pôsobiť 10-15 minút.

    Mrkvová regeneračná maska
    Účinnú regeneráciu poskytne pleti maska z nastrúhanej mrkvy. Pleť môže kvôli farbivu, ktoré mrkva obsahuje zožltnúť a preto je lepšie mrkvu zmiešať v pomere 1:1 s bielym jogurtom.

    Oviežujúca banánovo-citrónová maska
    Ovocné kyseliny z citróna vyhládzajú pleť a zbavujú ju nečistôt. Masku plnú výživných látok pripravíte z banánu a z medu s citrónovou šťavou. Nechajte pôsobiť 20 až 30 minút, zmyte vlažnou vodou.

    Osviežujúca hroznová maska
    Roztlačte bobule hrozna a pridajte biely jogurt, citronovú šťavu, med a olivový olej. Vypracujte hustú kašičku a naneste na očistenú pokožku tváre a dekoltu. Nechte pôsobiť asi 10 minút.

    Slivková pleťová maska pre normálnu pleť
    Slivky obsahujú pomerne veľké množstvo anioxidantov, ktoré vašu pleť dokonale osviežia a zjemnia. Rozmixujte jednu rozpučenú slivku s trochou medu a jedným vajíčkom. Po pol hodine opláchnite.

    Banán na vypnutie a zjemnenie pleti
    Zmiešajte 3 polievkové lyžice tvarohu so žĺtkom a 1 lyžicou smotany. Dobre premiešajte a pridajte rozpučený banán. Všetko dobre premiešajte, naneste na pleť a po dvadsiatich minútach zmyte teplou vodou. Ovocné kyseliny, ktoré sú obsiahnuté v banánoch zmenšujú póry a zásobujú pleť dôležitými vitamínmi. Banán dodáva pleti vlahu, najlepšie pôsobí na noc. Vďaka vitamínu A a stopovým prvkom má spevňujúce a posilňujúce účinky na všetky typy pleti.

    28. dec 2013