dobry vecer,musi byt mrkvovy dzus alebo mrkvu staci uvarit a rozpucit na stavu,dakujem
@babikamatulik normalne odšťaviť surovu mrkvičku v odšťavovači.
myslim, že varena mrkvička nieje už ono!!!
dakujem pekne
tak to je super, veľmi rada využívam len prírodné liečivká, tiež si hľadám a zaujímavé som našla tiež na nádchu ak môžem pridám to sem, do vlažného mlieka vytlačiť citron a pridať 1PL medu, piť to na nádchu. Veľmi dobrý albumík, ja si odkladám veľa takých vecí a praktizujem to, naozaj to pomáha, tie takzvané babské recepty
@celinesk ja budem len veľmi rada ak my sem budete pridavať dalšie zaujímave rady a recepty!!! dakujem krasne presne o to mi išlo troška oživiť už mierne zabudnutu lekarničku materíí
Ak ešte teda môžem pridám sem ešte jeden dobrý recept na kašeľ a to cesnakový sirup: 5PL pretlačeného cesnaku, 5PL lyžíc medu, premiešať a nechať cez noc odstáť v chladničke. Na druhý deň dať do hrnca a na jemnom plmeni miešať kým sa med nerozpustí, potom stiahnuť a nechať vychladnúť, prepasírovať cez husté sitko do tmavej nádoby. Vznikne do zelena zafarbený sirup. Dávať po malej lyžičke 3x denne. Ja ho potom skladujem v chladničke. Pozor je štipľavejší, no mojej malej to nevadí 🙂
Dievcata pls aj Vam ten mrkvovy sirup niekedy zhustol? mne ani za svet:(
Potrebujeme: čerstvú mrkvovú šťavu, med
Do väčšieho hrnca vlejeme pol litra mrkvovej šťavy a pridáme štyri lyžice medu. Postavíme na plyn a pomaly zahrievame, kým tekutina nezhustne podľa našich predstáv. Dávame pozor, aby sa sirup nevaril. Takáto medicína pomôže pri nádche a zápale priedušiek.