24 / 185
    karamelovo-cibuľový čaj

    Potrebujeme: kryštálový cukor, cibuľu

    V hrnci skaramelizujeme približne šesť lyžíc kryštálového cukru, kým nebude úplne hladký. Na túto činnosť odporúčame hrniec s hrubším dnom. Potom do karamelu nalejeme približne liter studenej vody. Treba dať pozor, aby voda nezačala bublať, preto znížime plyn. Zmes stvrdne, ale pomaly ju miešame a rozpustí sa. Do hrnca vložíme napoly prekrojenú cibuľu v šupke a varíme 15 minút. Podávame horúce. Nápoj chutí výborne a uzdraví priedušky. Nepohrdnú ním dokonca ani deti.

    26. dec 2013

    @majuska0407 presne ste napisali a vždy použivali pre deti aj tiež dospele...

    26. dec 2013

    pouzivame uz dlhoa je to super 🙂

    26. dec 2013

    Idem skusit.

    26. dec 2013

    A to sa moze pit aj len tak ked niesme chory? Skusila by som 🙂

    2. jan 2014

    @dadika1114 tak určite nám nezaškodí aj keď sme fit🙂, ale všetko z mierou....
    ja si ešte z dectva pamätám, že mamina už pri prvom ,,zakašlaní,, varila čajík, alebo nakladala cibuľu do cukru🙂

    2. jan 2014

    Ak budeme chory tak skusim aj to 🙂 dakujem

    2. jan 2014

    určite treba siahnuť po prirodných zdrojoch🙂 su učinnejšie ako si vieme predstaviť!!!!

    2. jan 2014

    ja ešte po uvarení pridávam na plátky nakrájaný zázvor, nechám lúhovať, ak trošku vychladne pridám citron a malú lyžičku medu. Je ešte lepší, nám veľmi pomáha na kašeľ a do 3 dní je dobre. Vynikajúci

    4. jan 2014