Piskotovy plat
100g maslo
100g kokos
slahackova smotana
100g cokolada
Rum podla chuti
Pomrvime piskotovy plat, pridame kokos, maslo, rum, roztopenu cokoladu a postupne pridavame slahackovu smotanu kym nie je cesto pruzne. Nechame odlezat asi 1h v chladnicke, vytvarujeme gulky a vyvalame v kokose. Z tejto davky som naratala 40 malych guliek ale dost sme ochutnavali 🙂 Ja davam bielu cokoladu lebo je jemnejsia a chutovo sa mi viac hodi k rumu a kokosu ale kludne sa da pouzit aj klasicka cokolada alebo nutela. Piskotovy plat sa da kupit hotovy alebo ja si zvyknem piect vlastny podla tohto receptu.
Piskota:
3 vajicka
90g trstinovy cukor
75g hladka muka
0,5 dl oleja
3 pl kakaa
Horuca voda
Bielky vyslahame so stipkou soli na tuhy sneh. Zltky vymiesame s cukrom, postupne primiesame 3 pl horucej vody, olej, muku a kakao. Nakoniec opatrne vmiesame sneh a upecieme na 200°C cca 10 min.
och dakujem velmi pekne, znie to ale trosku obtiazne. tak verim, ze sa na to niekedy odhodlam 😉 ale dakujem za recept aj ochotu 🙂
@lenka84102 praveze su velmi jednoduche, ak si to chces este viac zjednodusit tak kup hotovy korpus na tortu a len ho pomrvis.
prosim aj ja by som si prosila receptik, dufam, ze to nie je tazke na pripravu 😉 ale vyzeraju vyborne 🙂