Taliansky sladký koláč panettone
400g Hladká múka
1/2 KL soľ
4g sušené droždie
250ml mlieko
100g med
125g Hera maslová
4ks žĺtky
60g cukor
mandle, hrozienka, kandenzované ovocie, citrónová a pomarančová kôra
Pekárnička mi zamiesila... a aj vykysla. Zamiesime si vláčne nelepivé cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť, minimálne hodinu, premiesime a vložíme do nádoby. Ja som mala len menšiu formu na tortu, pomohla som si papierom na pečenie. V nádobe som cesto nechala ešte pol hodinu kysnúť na teplom mieste. Rúru som si predohriala na 180°C a piekla som cca 40min do zlatista. Bola som prekvapená, ako to vybehlo 🙂 Po vybratí necháme vychladnúť a koláč krájame až dobre vychladnutý, aby sa nedrobil. Podobá sa našej vianočke, len je sladší a plný zaujímavých chutí.