14 / 54
    Panettone
    majkaws
    autor
    24. jan 2017
    majkaws
    autor

    Taliansky sladký koláč panettone
    400g Hladká múka
    1/2 KL soľ
    4g sušené droždie
    250ml mlieko
    100g med
    125g Hera maslová
    4ks žĺtky
    60g cukor
    mandle, hrozienka, kandenzované ovocie, citrónová a pomarančová kôra
    Pekárnička mi zamiesila... a aj vykysla. Zamiesime si vláčne nelepivé cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť, minimálne hodinu, premiesime a vložíme do nádoby. Ja som mala len menšiu formu na tortu, pomohla som si papierom na pečenie. V nádobe som cesto nechala ešte pol hodinu kysnúť na teplom mieste. Rúru som si predohriala na 180°C a piekla som cca 40min do zlatista. Bola som prekvapená, ako to vybehlo 🙂 Po vybratí necháme vychladnúť a koláč krájame až dobre vychladnutý, aby sa nedrobil. Podobá sa našej vianočke, len je sladší a plný zaujímavých chutí.

    29. júl 2017