inšpirácia tu z niektorej skupiny na Koníku, v mojej malej úprave: ... DATLOVO-ČOKOLÁDOVÁ TORTA
MEGA JEDNODUCHÁ TORTA, ktorú si zamilujú hlavne milovníci čokolády
Korpus: ✔ 200g vykôstkovaných datlí ✔ 300g prevarenej horúcej vody ✔ 2KL bezfosfátového prášku do pečiva ✔ 15g kakaa ✔ 3 menšie vajcia ✔ 80g celozrnnej špaldovej hladkej múky
Krém: ✔ 500g jemného nízkotučného tvarohu ✔ 160g pomazánkového masla (dala som Bánovecké) ✔ 200g čokolády (dala som 52%)
Postup: Do misky si vložíme ďatle s horúcou vodou a necháme cca pol hoďku i viac odstáť (je fajn nakrájať ďatle na malé kúsky, lepšie sa mixujú), a potom spoločne zmixujeme ponorným mixérom. Pridáme ostatné ingrediencie a opäť zmixujeme, tentorkát s metličkami, nie ponorným. Hotové cesto dáme do formy (23-24 cm formu) a dáme do vopred vyhriatej rúry na 180 °C cca 45 minút (v mojej rúre).
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, tvaroh zmiešame s pom. maslom a nakoniec čokoládu k tvarohu vlejeme a všetko zmiešame dokopy. Nanesieme na korpus (môže byť chutné aj potrieť korpus lekvárom/džemom) a necháme chvíľu vychladnúť, nech krém dobre stuhne.
inšpirácia tu z niektorej skupiny na Koníku,
v mojej malej úprave:
...
DATLOVO-ČOKOLÁDOVÁ TORTA
MEGA JEDNODUCHÁ TORTA, ktorú si zamilujú hlavne milovníci čokolády
Korpus:
✔ 200g vykôstkovaných datlí
✔ 300g prevarenej horúcej vody
✔ 2KL bezfosfátového prášku do pečiva
✔ 15g kakaa
✔ 3 menšie vajcia
✔ 80g celozrnnej špaldovej hladkej múky
Krém:
✔ 500g jemného nízkotučného tvarohu
✔ 160g pomazánkového masla (dala som Bánovecké)
✔ 200g čokolády (dala som 52%)
Postup:
Do misky si vložíme ďatle s horúcou vodou a necháme cca pol hoďku i viac odstáť (je fajn nakrájať ďatle na malé kúsky, lepšie sa mixujú), a potom spoločne zmixujeme ponorným mixérom. Pridáme ostatné ingrediencie a opäť zmixujeme, tentorkát s metličkami, nie ponorným. Hotové cesto dáme do formy (23-24 cm formu) a dáme do vopred vyhriatej rúry na 180 °C cca 45 minút (v mojej rúre).
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, tvaroh zmiešame s pom. maslom a nakoniec čokoládu k tvarohu vlejeme a všetko zmiešame dokopy. Nanesieme na korpus (môže byť chutné aj potrieť korpus lekvárom/džemom) a necháme chvíľu vychladnúť, nech krém dobre stuhne.