113 / 144
    Gaštanová torta so straciatellou (bez múky, takže aj pre bezlepkáčov).

    Tentokrát trošku kalorickejšie (ale zase-jeden kúsok nikoho nezabije 😉),
    ale to najmä preto, že torta nie je pre nás, ale pre mojich drahých rodičov, ktorí oslávili 50te výročie sobáša, tak nech si na nej zajtra pochutia aj oni, aj my ostatní 🙂.

    Je to recept (taký kompilát 🙂), ktorý som vytvorila spojením viacerých obľúbených,
    dúfam, že zajtra bude chutiť (potom napíšem 😉).

    A) KORPUS:
    100g mletých vlaš.orechov
    100g kokosového oleja
    120g gaštanového pyré
    70g trstinového cukru
    4ks vajcia (oddeliť žĺtka od bielkov)
    1bal vanil,cukru Amylon

    Najskôr vymiešať žĺtka s cukrom, pridať orechy,kokosák a potom pridať sneh vymiešaný z bielkov a vanilkového cukru a na záver pridať gaštanové pyré. Všetko dobre pomiešať a vyliať do formy a dať piecť na 30-40min. na 180°C.

    B) GAŠTANOVÁ PLNKA:
    1a1/2 bal. gaštanového pyré
    100g masla

    Vymiešať pyré s roztopeným maslom a naniesť na vychladnutý korpus, dať na chvíľu stuhnúť do chladničky.

    C) STRACIATELLA VRSTVA:
    2bal. Bánoveckého pomazánkového masla (neochuteného) al. (aj domácej) Lučiny al. Pilos nátierkového masla
    60g horkej vysokopercentnej čokolády (dala som Lidl 52 % )
    šťavu z polovice citróna
    4PL javorového sirupu
    +kto chce, môže pridať aj mandľovú arómu (ja som nemala, tak som nedala 🙂)

    Všetko zmiešať s na kúsočky nasekanou čokoládou a naniesť na stuhnutú prvú vrstvu a opäť dať na chvíľu stuhnúť do chladničky.

    D) POLEVA:
    100g vysokopercentnej horkej čokolády (dala som Orion 68% )
    2-3ČL kosového oleja

    Roztopiť vo vodnom kúpeli, chvíľu počkať, nech nie je úplne horúca a teplou obliať najprv kraje a následne aj stred torty, na záver posypať napr. mandľovou múkou al. kokosovou a pod.

    17. nov 2018