Tentokrát trošku kalorickejšie (ale zase-jeden kúsok nikoho nezabije 😉), ale to najmä preto, že torta nie je pre nás, ale pre mojich drahých rodičov, ktorí oslávili 50te výročie sobáša, tak nech si na nej zajtra pochutia aj oni, aj my ostatní 🙂.
Je to recept (taký kompilát 🙂), ktorý som vytvorila spojením viacerých obľúbených, dúfam, že zajtra bude chutiť (potom napíšem 😉).
Najskôr vymiešať žĺtka s cukrom, pridať orechy,kokosák a potom pridať sneh vymiešaný z bielkov a vanilkového cukru a na záver pridať gaštanové pyré. Všetko dobre pomiešať a vyliať do formy a dať piecť na 30-40min. na 180°C.
B) GAŠTANOVÁ PLNKA: 1a1/2 bal. gaštanového pyré 100g masla
Vymiešať pyré s roztopeným maslom a naniesť na vychladnutý korpus, dať na chvíľu stuhnúť do chladničky.
C) STRACIATELLA VRSTVA: 2bal. Bánoveckého pomazánkového masla (neochuteného) al. (aj domácej) Lučiny al. Pilos nátierkového masla 60g horkej vysokopercentnej čokolády (dala som Lidl 52 % ) šťavu z polovice citróna 4PL javorového sirupu +kto chce, môže pridať aj mandľovú arómu (ja som nemala, tak som nedala 🙂)
Všetko zmiešať s na kúsočky nasekanou čokoládou a naniesť na stuhnutú prvú vrstvu a opäť dať na chvíľu stuhnúť do chladničky.
Roztopiť vo vodnom kúpeli, chvíľu počkať, nech nie je úplne horúca a teplou obliať najprv kraje a následne aj stred torty, na záver posypať napr. mandľovou múkou al. kokosovou a pod.
Tentokrát trošku kalorickejšie (ale zase-jeden kúsok nikoho nezabije 😉),
ale to najmä preto, že torta nie je pre nás, ale pre mojich drahých rodičov, ktorí oslávili 50te výročie sobáša, tak nech si na nej zajtra pochutia aj oni, aj my ostatní 🙂.
Je to recept (taký kompilát 🙂), ktorý som vytvorila spojením viacerých obľúbených,
dúfam, že zajtra bude chutiť (potom napíšem 😉).
A) KORPUS:
100g mletých vlaš.orechov
100g kokosového oleja
120g gaštanového pyré
70g trstinového cukru
4ks vajcia (oddeliť žĺtka od bielkov)
1bal vanil,cukru Amylon
Najskôr vymiešať žĺtka s cukrom, pridať orechy,kokosák a potom pridať sneh vymiešaný z bielkov a vanilkového cukru a na záver pridať gaštanové pyré. Všetko dobre pomiešať a vyliať do formy a dať piecť na 30-40min. na 180°C.
B) GAŠTANOVÁ PLNKA:
1a1/2 bal. gaštanového pyré
100g masla
Vymiešať pyré s roztopeným maslom a naniesť na vychladnutý korpus, dať na chvíľu stuhnúť do chladničky.
C) STRACIATELLA VRSTVA:
2bal. Bánoveckého pomazánkového masla (neochuteného) al. (aj domácej) Lučiny al. Pilos nátierkového masla
60g horkej vysokopercentnej čokolády (dala som Lidl 52 % )
šťavu z polovice citróna
4PL javorového sirupu
+kto chce, môže pridať aj mandľovú arómu (ja som nemala, tak som nedala 🙂)
Všetko zmiešať s na kúsočky nasekanou čokoládou a naniesť na stuhnutú prvú vrstvu a opäť dať na chvíľu stuhnúť do chladničky.
D) POLEVA:
100g vysokopercentnej horkej čokolády (dala som Orion 68% )
2-3ČL kosového oleja
Roztopiť vo vodnom kúpeli, chvíľu počkať, nech nie je úplne horúca a teplou obliať najprv kraje a následne aj stred torty, na záver posypať napr. mandľovou múkou al. kokosovou a pod.