BIELA PLNKA: 5 téglikov 140g bielych gréckych jogurtov (na gramy stačí 575g) 60g kokosového cukru 2PL medu 1balík želatiny v prášku + 4PL vody
ČERVENÁ VRSTVA: 500gjogurtovej drene (s medom) 2 tégliky 140g gréckeho bieleho jogurtu (na gramy stačí aj 250g) 2-3PL medu 1balík želatiny v prášku + 4PL vody šťavu z 1 citróna ...
hodnotenie torty: chuťovo bola výborná, no podľa reakcií hostí, bola až "príliš" preželatinovaná, najmä formou, nie obsahom (chuť naozaj výborná, ale stačila by menšia vrstva aj jednej, aj druhej plnky), no a spodok ostal veľmi tvrdý/tuhý, ťažko krájateľný-nabudúce by som ho radšej vymenila za iný typ korpusu (ako napr. v Tvarohovo-ovocnom reze)
inšpirácie z Fitreceptov:
https://www.youtube.com/watch?v=sPRE9HNKRGY&fea...
...
s mojim navýšením množstva (o 1,15 násobok) na tortovú formu s priemerom 23cm:
KORPUS:
400g pomletých ovsených vločiek
2,3PL kokosového oleja
5PL medu
štipku škorice
BIELA PLNKA:
5 téglikov 140g bielych gréckych jogurtov (na gramy stačí 575g)
60g kokosového cukru
2PL medu
1balík želatiny v prášku + 4PL vody
ČERVENÁ VRSTVA:
500gjogurtovej drene (s medom)
2 tégliky 140g gréckeho bieleho jogurtu (na gramy stačí aj 250g)
2-3PL medu
1balík želatiny v prášku + 4PL vody
šťavu z 1 citróna
...
hodnotenie torty:
chuťovo bola výborná, no podľa reakcií hostí, bola až "príliš" preželatinovaná,
najmä formou, nie obsahom (chuť naozaj výborná, ale stačila by menšia vrstva aj jednej, aj druhej plnky),
no a spodok ostal veľmi tvrdý/tuhý, ťažko krájateľný-nabudúce by som ho radšej vymenila za iný typ korpusu (ako napr. v Tvarohovo-ovocnom reze)