KORPUS na 24cm formu: 10PL celozrnnej múky strednej 8PL trstinového cukru 2,5PL kokosového oleja 3 vajíčka 1/2 bal. prášku do pečiva
Vajcia som vyšľahala s cukrom do peny a potom som postupne pridávala múku, PDP a olej, vyliala do formy a dala piecť na 180°C (cca 30-40min. al. podľa zapichnutej špajle), po upečení som ho vybrala z formy, nech sa dobre vychladí a potom korpus vložila späť.
PLNKA: 500g jemného tvarohu (Pilos vo vedierku-LIDL) 6-7PL medu al. podľa chuti 2 biele grécke jogurty 1 vanilkový cukor trstinový
Všetko dobre zmiešať a naniesť na korpus. Nechať chvíľu stuhnúť v chladničke a poukladať ovocie, aké doma nájdeme. Zaliať čírou želatinou a nechať v chladničke aspoň 2-4hod. ...
Koláčik bol jemný, osviežujúci, šťavnatý a veľmi chutný 🙂 👍🎂
Malý experiment z mojej dielne:
KORPUS na 24cm formu:
10PL celozrnnej múky strednej
8PL trstinového cukru
2,5PL kokosového oleja
3 vajíčka
1/2 bal. prášku do pečiva
Vajcia som vyšľahala s cukrom do peny a potom som postupne pridávala múku, PDP a olej,
vyliala do formy a dala piecť na 180°C (cca 30-40min. al. podľa zapichnutej špajle), po upečení som ho vybrala z formy, nech sa dobre vychladí a potom korpus vložila späť.
PLNKA:
500g jemného tvarohu (Pilos vo vedierku-LIDL)
6-7PL medu al. podľa chuti
2 biele grécke jogurty
1 vanilkový cukor trstinový
Všetko dobre zmiešať a naniesť na korpus. Nechať chvíľu stuhnúť v chladničke a poukladať ovocie, aké doma nájdeme. Zaliať čírou želatinou a nechať v chladničke aspoň 2-4hod.
...
Koláčik bol jemný, osviežujúci, šťavnatý a veľmi chutný 🙂 👍🎂