Táto tvarohová (bielkovinová) "bomba" je inšpiráciou z jednej zo skupín ti na MK, je chuťovo výborná, jemne nadýchaná, šťavnatá (až mokrá), konzistentne nie ako bublaninovitý koláč, ale skôr ako cheescake. Je to taký perfektne ochutený a chutný tvaroh (ak niekto potrebuje "nahnať" bielkoviny do svojho denného prijmu).
POSTUP: Bielka najprv vyšľahať (so štipkou soli) na tuhý sneh, následne zmiešať všetky ostatné suroviny, do vzniknutej hmoty opatrne vmiešať vyšľahané bielka. Vyliať do silik.formy alebo na plech (netreba vymasťovať, vysypať) a dať piecť na 180°C do jemného sfarbenia "koláča" zhora, v mojej rúre to trvalo cca hodinu. Po úplnom vychladnutí vyklopiť na tanier a vložiť do chladničky. Najlepšie chutí na ďalší deň.
Táto tvarohová (bielkovinová) "bomba" je inšpiráciou z jednej zo skupín ti na MK,
je chuťovo výborná, jemne nadýchaná, šťavnatá (až mokrá), konzistentne nie ako bublaninovitý koláč,
ale skôr ako cheescake. Je to taký perfektne ochutený a chutný tvaroh (ak niekto potrebuje "nahnať" bielkoviny do svojho denného prijmu).
SUROVINY:
500g jemný tvaroh odtučnený (Pilos)
500g jemný tvaroh hrudkovitý (Rajo)
100g horká čokoláda 74% FinCaré
120g trstinový cukor práškový (alebo sladidlo podľa chuti)
4bielka
POSTUP:
Bielka najprv vyšľahať (so štipkou soli) na tuhý sneh, následne zmiešať všetky ostatné suroviny, do vzniknutej hmoty opatrne vmiešať vyšľahané bielka. Vyliať do silik.formy alebo na plech (netreba vymasťovať, vysypať) a dať piecť na 180°C do jemného sfarbenia "koláča" zhora, v mojej rúre to trvalo cca hodinu. Po úplnom vychladnutí vyklopiť na tanier a vložiť do chladničky. Najlepšie chutí na ďalší deň.