260 / 278
    28.1.2020 - vraj Straciatella bábovka, no ja hovorím, že skôr Pečený tvaroh s čokoládou. ;-)

    Táto tvarohová (bielkovinová) "bomba" je inšpiráciou z jednej zo skupín ti na MK,
    je chuťovo výborná, jemne nadýchaná, šťavnatá (až mokrá), konzistentne nie ako bublaninovitý koláč,
    ale skôr ako cheescake. Je to taký perfektne ochutený a chutný tvaroh (ak niekto potrebuje "nahnať" bielkoviny do svojho denného prijmu).

    SUROVINY:
    500g jemný tvaroh odtučnený (Pilos)
    500g jemný tvaroh hrudkovitý (Rajo)
    100g horká čokoláda 74% FinCaré
    120g trstinový cukor práškový (alebo sladidlo podľa chuti)
    4bielka

    POSTUP:
    Bielka najprv vyšľahať (so štipkou soli) na tuhý sneh, následne zmiešať všetky ostatné suroviny, do vzniknutej hmoty opatrne vmiešať vyšľahané bielka. Vyliať do silik.formy alebo na plech (netreba vymasťovať, vysypať) a dať piecť na 180°C do jemného sfarbenia "koláča" zhora, v mojej rúre to trvalo cca hodinu. Po úplnom vychladnutí vyklopiť na tanier a vložiť do chladničky. Najlepšie chutí na ďalší deň.

    29. jan 2020