Inšpirácia opäť u Tinky: https://www.tinkinerecepty.sk/spaldovo-mandlove... ... Robila som z trojnásobného množstva, takže mi vyšlo spolu 219ks (takže spojených cca 110ks), z toho 67ks bolo väčších a zostatok takých drobných tvarov. (Spolu 5 veľkých plechov na pečenie). A použila som menej trstinového cukru a len celozrnnú špaldovú hladkú múku (ona odporúča kombinovať s bežnou hladkou špaldovou), ja som spokojnejšia, keď je to kompletne celozrnné. Plniť (ríbezľovým) džemom budem až bud. týždeň.
SUROVINY: Špaldová celozrnná hladká múka: 540g Pomleté mandle: 60g (myslím, že by mohlo byť aj viac a menej múky) Trstinový cukor zomletý na práškový: 150g Žĺtok: 3ks Maslo 82% : 300g Citrónová šťava z jedného citróna: 6-7ČL Vanilkový lusk: 1ks Štipka soli.
... Chuťovo sú výborné, jemné, chrumkavé, jemne sladké, s cestom sa dobre pracovalo (po nočnom odstátí v chladničke a pomocou potrav.fólie). Určite zostáva pri týchto lineckých aj do budúcna.
Inšpirácia opäť u Tinky:
https://www.tinkinerecepty.sk/spaldovo-mandlove...
...
Robila som z trojnásobného množstva, takže mi vyšlo spolu 219ks (takže spojených cca 110ks), z toho 67ks bolo väčších a zostatok takých drobných tvarov. (Spolu 5 veľkých plechov na pečenie).
A použila som menej trstinového cukru a len celozrnnú špaldovú hladkú múku (ona odporúča kombinovať s bežnou hladkou špaldovou), ja som spokojnejšia, keď je to kompletne celozrnné.
Plniť (ríbezľovým) džemom budem až bud. týždeň.
SUROVINY:
Špaldová celozrnná hladká múka: 540g
Pomleté mandle: 60g (myslím, že by mohlo byť aj viac a menej múky)
Trstinový cukor zomletý na práškový: 150g
Žĺtok: 3ks
Maslo 82% : 300g
Citrónová šťava z jedného citróna: 6-7ČL
Vanilkový lusk: 1ks
Štipka soli.
...
Chuťovo sú výborné, jemné, chrumkavé, jemne sladké,
s cestom sa dobre pracovalo (po nočnom odstátí v chladničke a pomocou potrav.fólie).
Určite zostáva pri týchto lineckých aj do budúcna.