206 / 278
    Medovníčky z ražnej múky.

    Zdroj:
    https://www.tinkinerecepty.sk/pernikove-medovni...
    (recept som presne dodržala, len som znásobila množstvo x2)
    ...

    Mala som veľký rešpekt pred týmito medovníčkami,
    keďže som z ražnej múky ešte nikdy nič nepiekla a tiež aj pre ten zvláštny postup.
    Celý čas som bola dosť skeptická, či to vyjde,
    najmä, keď výsledok "varených" ingrediencií a suchých múk vytvoril mazľavú hmotu
    (podobnú sopkovej láve 😀), už som neverila, že toto bude ešte niekto jesť 😀,
    ALE stále som dúfala!
    Ráno, keď som vytiahla zachladené cesto po 12hod. z chladničky a začala s ním po 30min. pracovať,
    skoro som odpadla, ako úžasne sa s ním robilo!
    Bol jemné, a pevné zároveň! Nič sa nedrobilo, nelámalo, nelepilo,
    perfektne sa vykrajovali a po upečení!...
    Jedna báseň!
    Tá úžasná chuť, jemnosť, mäkkosť a nadýchanosť medovníčkov!
    Úplna tutovka a jednoznačná TOPka medzi medovníčkovými receptami:

    (Priznám sa, doteraz som medovníky veľmi nemusela /robiť/, dosť ma odrádzalo lepivé cesto a úplne "zamazané" ruky, tak toto tu absolútne neprichádza do úvahy, keďže spracovávanie cesta ide úplne mimo rúk! Všetko sa mieša lyžičkou-) metličkou a nakoniec vareškou.)
    Cesta som sa prvýkrát dotkla až pri vykrajovaní 😉.
    To je ďalší TOP tohto receptu!
    Už iné ani nebudem robievať (akurát múky budem obmieňať).

    12. dec 2018

    ešte doplním, že som dala menej trstinového cukru (namiesto 120g som dala 80g a v pohode stačí ešte menej 🙂).
    a vyšli mi 4plechy, čo bolo 134ks aj menších, aj väčších medovníčkov.

    12. dec 2018