CESTO: 1/2 kg celozrnnej špaldovej polohrubej múky 200g maslo 180g trstinového cukru 1 PDP (s vínnym kameňom)
PLNKA: 750g odtučneného Pilos tvarohu /zelený/ 200ml mlieka (ale možno dať až raz toľko) 1 bal. trstinového vanilk.cukru 60g (4PL) trstinového cukru + 80g agáve sirupu-6PL (sladiť podľa svojej chuti) 2 ks vajce
Suroviny na cesto zmiešame rukou a vytvoríme mrveničku-polovicu nasypeme na plech (klasický veľký plech) a nalejeme vymiešanú plnku a posypeme druhou polovicou mrveničky. Dáme piecť na 180°C (ja som dala viac - 200°C, kto ako si pozná svoju rúru) cca 45min.
Rýchla chuťovečka:
CESTO:
1/2 kg celozrnnej špaldovej polohrubej múky
200g maslo
180g trstinového cukru
1 PDP (s vínnym kameňom)
PLNKA:
750g odtučneného Pilos tvarohu /zelený/
200ml mlieka (ale možno dať až raz toľko)
1 bal. trstinového vanilk.cukru
60g (4PL) trstinového cukru + 80g agáve sirupu-6PL (sladiť podľa svojej chuti)
2 ks vajce
Suroviny na cesto zmiešame rukou a vytvoríme mrveničku-polovicu nasypeme na plech (klasický veľký plech) a nalejeme vymiešanú plnku a posypeme druhou polovicou mrveničky. Dáme piecť na 180°C (ja som dala viac - 200°C, kto ako si pozná svoju rúru) cca 45min.