Chutný, vláčny, jemný, nadýchaný a k tomu všetkému úžasne jednoduchý 😉 ! Určite odporúčam! Tento koláčik má potenciál na všakovaké obmeny-viem si ho predstaviť aj ako korpus na tortu, aj ako podklad na plnkový koláčik (so želatínou na vrchu), dokonca aj ako tenký plát na vykrajovanie pre deti-po upečení 😉 ; nakoľko cesto sa nemrví, je jemné a kompaktné.
Suroviny: 250g na jemno nastrúhaného jablka aj so šťavou 5-6ks vajec (dala som 5, ale jedno bolo dvojžĺtkové 😀) 150g na jemno namletých vlašských orechov 150g mletých ovsených vločiek 150g trstinového cukru 2PL perníkového korenia (mala som z LIDL-a) 2ČL sódy bicarbóny
Postup: Jablko zmiešať (mixérom vyšľahať do peny) s vajíčkom a trstinovým cukrom, primiešať orechy s ovsenou múkou (vločkami) a nakoniec pridať perníkové korenie a sódu bic. Dobre premiešať a hotové cesto vyliať na papierom vystlaný plech (môj mal cca 25x40cm) Piecť na 180°C cca 30-45min do zlatista. Overiť zapichnutím špajle.
Pôv. recept na fitrecepty.sk. Ja som zvyšovala množstvá-ako už štandardne 🙂.
Chutný, vláčny, jemný, nadýchaný a k tomu všetkému úžasne jednoduchý 😉 !
Určite odporúčam!
Tento koláčik má potenciál na všakovaké obmeny-viem si ho predstaviť aj ako korpus na tortu,
aj ako podklad na plnkový koláčik (so želatínou na vrchu), dokonca aj ako tenký plát na vykrajovanie pre deti-po upečení 😉 ; nakoľko cesto sa nemrví, je jemné a kompaktné.
Suroviny:
250g na jemno nastrúhaného jablka aj so šťavou
5-6ks vajec (dala som 5, ale jedno bolo dvojžĺtkové 😀)
150g na jemno namletých vlašských orechov
150g mletých ovsených vločiek
150g trstinového cukru
2PL perníkového korenia (mala som z LIDL-a)
2ČL sódy bicarbóny
Postup:
Jablko zmiešať (mixérom vyšľahať do peny) s vajíčkom a trstinovým cukrom,
primiešať orechy s ovsenou múkou (vločkami) a nakoniec pridať perníkové korenie a sódu bic.
Dobre premiešať a hotové cesto vyliať na papierom vystlaný plech (môj mal cca 25x40cm)
Piecť na 180°C cca 30-45min do zlatista. Overiť zapichnutím špajle.
Pôv. recept na fitrecepty.sk.
Ja som zvyšovala množstvá-ako už štandardne 🙂.