201 / 278
    Orechovo-jablkový perník.

    Chutný, vláčny, jemný, nadýchaný a k tomu všetkému úžasne jednoduchý 😉 !
    Určite odporúčam!
    Tento koláčik má potenciál na všakovaké obmeny-viem si ho predstaviť aj ako korpus na tortu,
    aj ako podklad na plnkový koláčik (so želatínou na vrchu), dokonca aj ako tenký plát na vykrajovanie pre deti-po upečení 😉 ; nakoľko cesto sa nemrví, je jemné a kompaktné.

    Suroviny:
    250g na jemno nastrúhaného jablka aj so šťavou
    5-6ks vajec (dala som 5, ale jedno bolo dvojžĺtkové 😀)
    150g na jemno namletých vlašských orechov
    150g mletých ovsených vločiek
    150g trstinového cukru
    2PL perníkového korenia (mala som z LIDL-a)
    2ČL sódy bicarbóny

    Postup:
    Jablko zmiešať (mixérom vyšľahať do peny) s vajíčkom a trstinovým cukrom,
    primiešať orechy s ovsenou múkou (vločkami) a nakoniec pridať perníkové korenie a sódu bic.
    Dobre premiešať a hotové cesto vyliať na papierom vystlaný plech (môj mal cca 25x40cm)
    Piecť na 180°C cca 30-45min do zlatista. Overiť zapichnutím špajle.

    Pôv. recept na fitrecepty.sk.
    Ja som zvyšovala množstvá-ako už štandardne 🙂.

    26. nov 2018