Bielkovinová bomba bez akejkoľvek múky, len s medom na osladenie.
pôvodný názov z Fitreceptov je: Tvarohovo-banánová bábovka, ale konzistenciou sa to na bábovku nepodobá, tak som zvolila výstižnejší názov pre moju variáciu:
SUROVINY: -2ks zrelý banán -500g jemného Pilos tvarohu (vo vedierku) -5PL medu -4 vajcia -štipku PDP -na dochutenie hobliny vysokopercentnej čokolády -25g (alebo hrozienok, alebo brusníc alebo mandlí...)
POSTUP: banány roztlačiť, pridať tvaroh, med zmiešať, potom vmixovať vajcia, PDP a na záver nasypať hoblinky čokolády. Hmotu vyliať do silikónovej formy a dať piecť do predhriatej rúry na 170°C 40-50min. do zlatova (alebo podľa rúry, ja som piekla takmer hodinu). Nechať vychladnúť na linke a následne aj v chladničke. Vychladený sa ľahšie krája. Samozrejme dá sa jesť aj bez jeho predošlého pobytu v chladničke. ...
Bochníček bol lahodný, maximálne šťavnatý až mokrý, ale príjemne osviežujúci a max.chutný 🙂 😉.
Bielkovinová bomba bez akejkoľvek múky, len s medom na osladenie.
pôvodný názov z Fitreceptov je: Tvarohovo-banánová bábovka,
ale konzistenciou sa to na bábovku nepodobá, tak som zvolila výstižnejší názov pre moju variáciu:
SUROVINY:
-2ks zrelý banán
-500g jemného Pilos tvarohu (vo vedierku)
-5PL medu
-4 vajcia
-štipku PDP
-na dochutenie hobliny vysokopercentnej čokolády -25g (alebo hrozienok, alebo brusníc alebo mandlí...)
POSTUP:
banány roztlačiť, pridať tvaroh, med zmiešať, potom vmixovať vajcia, PDP a na záver nasypať hoblinky čokolády. Hmotu vyliať do silikónovej formy a dať piecť do predhriatej rúry na 170°C 40-50min. do zlatova (alebo podľa rúry, ja som piekla takmer hodinu). Nechať vychladnúť na linke a následne aj v chladničke. Vychladený sa ľahšie krája. Samozrejme dá sa jesť aj bez jeho predošlého pobytu v chladničke.
...
Bochníček bol lahodný, maximálne šťavnatý až mokrý, ale príjemne osviežujúci a max.chutný 🙂 😉.