Kuracie guličky potrebujeme: 4 kuracie rezne 2 celé vajíčka 2 PL solamylu 1 červená paprika 1 sáčok Slovakia chips /pikantna alebo lahodna paprika/ 20 dkg eidamu grilovacie korenie,sol, čierne korenie, libeček /robí tam super vonu/ Postup: Korenie, vajcia a solamyl dáme do misky, rozmiešame a pridáme na malé kocečky nakrájané kuracie prsia. Sáčok chipsov otvoríme a valčekom na cesto rozdrvíme cez sáčok,nie na úplnú drť /ja som pomačkala chipsy v sáčku len rukami/. Rozdrobené ich dáme do misky, pridáme nahrubo nastrúhanú papriku, eidam a libeček. Na vymazaný plech /ja som dala na papier na pečenie/ uložíme stredne velké guličky ktoré vytvoríme asi z pol lyžice mäsa a obalíme v zmesi z chipsov /zmesi davame menšie množstvo nie guličky úplne obaliť, vraj ma byť trochu vidieť aj mäso/ Obalujem to tak že si nasypem trochu zmesi do dlane, pridám pol lyžice mäsa a zasypem zase zmesou a zabalím to akoby. Pečieme asi 20min na 210°. Ideálne je nechať mäso naložené cez noc.Libeček som kupila v Čechách v Kauflande...tu som nenašla. Dnes som skusila obaliť aj 2 kuracie rezne vcelku a je to aj tak dobré a menej pracné.Prílohu si dajte čo len chcete...Dobrú chuť kobylky.
Kuracie guličky
potrebujeme:
4 kuracie rezne
2 celé vajíčka
2 PL solamylu
1 červená paprika
1 sáčok Slovakia chips /pikantna alebo lahodna paprika/
20 dkg eidamu
grilovacie korenie,sol, čierne korenie, libeček /robí tam super vonu/
Postup:
Korenie, vajcia a solamyl dáme do misky, rozmiešame a pridáme na malé kocečky nakrájané kuracie prsia. Sáčok chipsov otvoríme a valčekom na cesto rozdrvíme cez sáčok,nie na úplnú drť /ja som pomačkala chipsy v sáčku len rukami/. Rozdrobené ich dáme do misky, pridáme nahrubo nastrúhanú papriku, eidam a libeček. Na vymazaný plech /ja som dala na papier na pečenie/ uložíme stredne velké guličky ktoré vytvoríme asi z pol lyžice mäsa a obalíme v zmesi z chipsov /zmesi davame menšie množstvo nie guličky úplne obaliť, vraj ma byť trochu vidieť aj mäso/ Obalujem to tak že si nasypem trochu zmesi do dlane, pridám pol lyžice mäsa a zasypem zase zmesou a zabalím to akoby.
Pečieme asi 20min na 210°.
Ideálne je nechať mäso naložené cez noc.Libeček som kupila v Čechách v Kauflande...tu som nenašla.
Dnes som skusila obaliť aj 2 kuracie rezne vcelku a je to aj tak dobré a menej pracné.Prílohu si dajte čo len chcete...Dobrú chuť kobylky.