Postup: Uvaríme zemiaky v šupke, ktoré po vychladnutí postrúhame /nadrobno/.Pridáme vajce, sol, hrubú múku /dávame od oka/ a vymiesime cesto. Vyšúlame z neho pásy trochu hrubšie ako palec ktoré rozkrájame na také kúsky ako na foto. Dáme povariť do osolenej vriacej vody, premiešame aby sa nezlepili. Ked vyjdu na povrch vyberieme, dáme do misy a trochu poolejujeme aby sa nezlepili. Zmiešame s kyslou kapustou udusenou na cibulke. K tomu podávame pečené maso /bôčik-plece.krkovička.../
Postup:
Uvaríme zemiaky v šupke, ktoré po vychladnutí postrúhame /nadrobno/.Pridáme vajce, sol, hrubú múku /dávame od oka/ a vymiesime cesto. Vyšúlame z neho pásy trochu hrubšie ako palec ktoré rozkrájame na také kúsky ako na foto. Dáme povariť do osolenej vriacej vody, premiešame aby sa nezlepili. Ked vyjdu na povrch vyberieme, dáme do misy a trochu poolejujeme aby sa nezlepili. Zmiešame s kyslou kapustou udusenou na cibulke. K tomu podávame pečené maso /bôčik-plece.krkovička.../