1 / 1

    Recept:
    Cesto:
    250 g hladkej múky
    120 g Hery
    1 celé vajíčko
    90 g práškového cukru
    1/2 KL prášku do pečiva
    Štipka soli

    Plnka:
    1 kg jabĺk
    4 PL trstinového cukru
    1PL citrónovej šťavy
    1 KL škorice mletej
    2PL Zlatý klas
    Hrozienka ( nemusia byť )

    Jablká ošúpeme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle, zasypeme cukrom, škoricou, vlejeme citrón.šťavu a dusíme, až kým jablká nezmäknú. Rozmiešame si Zlatý klas v minime vody a pridáme ho k jablkám, taktiež hrozienka a krátko povaríme, kým masa nezhustne. Necháme chladnúť. Zatiaľ si pripravíme cesto. Všetky suroviny si dáme do misky a rukou spracujeme na pevné cesto. Zabalíme do fólie a uložíme na 20 min do chladničky. Rúru zapneme na 180°C. Cesto vyberieme a 2/3 vyvaľkáme na pomúčenej doske do kruhu. Ten prenesieme do 24 cm koláčovej formy (netreba ju vymazávať ani nič) a odrežeme z okrajov čo pretŕča. Na cesto nanesieme jablkovú plnku. Zvyšok cesta rozvaľkáme a narežeme nožom na pásiky. Tie nanesieme na vrch koláča. Takto dáme piecť na cca 25 – 30 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a pred podávaním posypeme jemne práškovým cukrom.

    9. jún 2021

    Mňam. A krásna fotka 🌹

    24. jún 2021

    @sanen Ďakujem 😊

    24. jún 2021