Hejky naložíme do misy s marinádou, ktorú si pripravíme zmiešaním oleja s kečupom, cesnakom, cibuľou, sójovou omáčkou, soľou, korením a citrónovou šťavou. Necháme odležať v chladničke aspoň 20 minút. Potom rybu vyberieme a na rozohriatom oleji ju opražíme z oboch strán, zalejeme vínom a dusíme do mäkka. Nakoniec na panvicu pridáme marinádu a krátko povaríme. Vhodná príloha k hejkom sú zemiaky.
RECEPT:
4-5 hejkov, 1 dcl bieleho vína, olej.
Marináda: 2 lyžice oleja, 2 lyžice kečupu, 1 lyžice sójovej omáčky, 1 nadrobno nakrájaná cibuľa, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, citrónová šťava, soľ a korenie.
Hejky naložíme do misy s marinádou, ktorú si pripravíme zmiešaním oleja s kečupom, cesnakom, cibuľou, sójovou omáčkou, soľou, korením a citrónovou šťavou. Necháme odležať v chladničke aspoň 20 minút. Potom rybu vyberieme a na rozohriatom oleji ju opražíme z oboch strán, zalejeme vínom a dusíme do mäkka. Nakoniec na panvicu pridáme marinádu a krátko povaríme. Vhodná príloha k hejkom sú zemiaky.