A korpus:
250g hl. múky, 1PDP, 4 vejcia, 240g cukru múčka, 150ml oleja, 100ml vriacej vody, kakao
Bielka všlaháš a pridáš 120g práš.cukru. V druhej mise zmiešaš žĺtka + 120g pr.cukru, pridáš, olej, múku s pr.do pečiva, vriacu vodu a pomaly primiešaš bielkový smeh. 1/3 hmoty zafarbíš kakaom. Vymažeš si dortovú formu a do prostriedka tej formy dáš jednu PL hnedej hmoty. Do stredu tej hnedej dáš 2PL žltej hmoty, na ňu zase 1PL hnedej, na stred hnedej zase 2PL žltej a tak dokola. Tak vznikne ten mramor. Snaď som to napísala zrozumiteľne
Takže recepty na plnky:
PLNKA č.1 /tá vyššia/
5 žltkov ,300g kryš. cukru, 2,5dcl smotany na šlahanie , 3dcl mlieka , 1 zlaty klas , 150 masla.
Kryš.cukor zkaramelizujeme, zalejeme smotanou a miešame kym sa nerozpusti . V mlieku rozmiešame zltky , zlaty klas a vylejeme do karamelu a uvarime hustu kašu . Do vychladnutej vmiešame maslo a este kratko vyšlahame .
PLNKA č.2
6PL kršt.cukru zkaramelizujeme /až kým nezačne dymiť/, prilejeme 1šlah.smotanu, rozpustíme a dáme na 24hodín do ladničky. Potom poriadne vyšlaháme ručným šlahačom.