RECEPT: (pre 4osoby)
Bravčová krkovička alebo kuracie prsia, 4 vajcia, soľ, strúhanka, olej na vysmážanie
Šťava : 200ml vody, 1PL horčice, 1PL kečupu, 2PL masla, 1KL vegety a 1/2KL mletého čierneho korenia
POSTUP:
Mäso pokrájame na rezne, naklepeme,osolíme, obalíme v strúhanke a ešte raz naklepeme
Vajcia rozšľaháme, mierne osolíme a obalíme v nich strúhankové rezne, hneď vysmážame v oleji a ukladáme šikmo do zapekacej misy.
Pripravíme si šťavu na podliatie : do misky si dáme všetky suroviny a zalejeme horúcou vodou, aby sa nám roztopilo maslo. Odporúčam urobiť aspoň 1 a pol dávky až dve.
S pripravenou šťavou podlejeme rezne, zakryjeme alobalom a pečieme asi 1/2 hod.na 220°C
Ako príloha je najlepšia zemiaková kaša alebo ryža,ale my v rámci zdravšej stravy sme dali zeleninový šalát
Ako ich robite?
@verka1978 Receptík je už napísaný 🙂
my to volame ze obrateny rezen... a namiesto stavy robim tak, ze na to vylejem zavarane leco a zapeciem 🙂 ale nabuduce vyskusam pre zmenu vas variant 😉
@hori Ďakujem za inšpiráciu, vyskúšam niekedy 🙂
aj ja ich robievam...su super