dufam ze to je iba nazov dazdovky ci??? 😀 😀
RECEPT:
500g bravčového mäska (môžme použiť aj kuracie prsíčka), trochu oleja, 1 cibuľa, 2PL paradajkového pretlaku, 2 ČL cukru, 1 kocka bujónu, 2 PL čerstvej alebo sušenej bazalky, 1-2 tavené syry v črievku, 250ml smotany na varenie
Mäsko si nakrájame na dlhšie slížiky (dážďovky), cibuľku očistíme...nakrájame na drobno....osmažíme na troche oleja.....
k osmaženej cibuľke pridáme paradajkový pretlak a cukor....premiešame a chvíľku osmažíme....pridáme pokrájané mäsko....rozmrvíme jeden bujón a premiešame...prikryjeme a necháme udusiť do mäkka....
Kým sa nám mäsko dusí v miske zmiešame 2 syry v črievku so smotanou na varenie a posekanou bazalkou.....K mäsku prilejeme smotanu so syrom....zahustíme solamylom ak je moc riedke
Podávame s cestovinou
wau. niekedy vyskúšam 🙂
@m.a.r.t.i.n.a prosim ta, aky bujon davas? hovadzi?
@aemka Ak používam bravčové maso, tak dám bravčový
zajtra varim :o) ... len som to doteraz tak nevolala :o)
z čoho sa to skladá?