17 / 437
    BRYNDZOVÉ PIROHY

    nadhera, aj jedlo, aj porcelan

    31. mar 2012

    Mohla by som poprosit recept?

    15. okt 2012

    @karcha
    Rovnako veľké zemiaky cca 0,5kg uvarené v šupke
    cca 0.5 kg hladkej múky
    1/2 KL soli
    trošku mlieka
    bryndzu, slaninku, kyslú smotanu
    Uvarené zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle, prisypeme múku /nie naraz celú, pridávať podľa potreby/, osolíme a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme zhruba na 1mm hrúbku a vykrajujeme okrajom pohára alebo špeciálnou formičkou pirohy, ktoré naplníme bryndzou zmiešanou s trošičkou mlieka. Varíme v osolenej vode...Podávame s opraženou slaninkou a kyslou smotanou

    15. okt 2012

    dakujem velmi pekne 🙂

    15. okt 2012

    @karcha Neni za čo, mňam, veru dala by som si dneska 🙂

    15. okt 2012

    @m.a.r.t.i.n.a prosím ťa môžem použiť toto cesto ak na sladké prílohy plnene dzemom ?

    3. sep 2013

    @mexico_16 Ano, to je recept na univerzálne zemiakové cesto. Mňam, dala by som si pirohy s povidlami 🙂

    3. sep 2013

    @m.a.r.t.i.n.a Akurát daj trochu menej soli do cesta

    3. sep 2013

    @m.a.r.t.i.n.a čím najlepšie naplniť ? Koľko ich vyjde ?

    3. sep 2013

    @mexico_16 No mne chutí najviac kombinácia zem.cesta s povidlami a makom. Jáj, už si nepamatám koľko ich bolo, ale ak je vás viac ako 3,tak rob z vačšieho množstva

    3. sep 2013

    Toto robim aj ja 🙂

    12. jan 2014