Recept: Nakrájame si šampióny, asi centimetrový kúsok zázvoru, 1 väčšiu rajčinu, polku mrkvy na tenulinké pásiky, červenú papriku na trošku hrubšie pásiky. Na olivový olej dáme stonku citrónovej trávy (kúpila som v YEME a mám v mrazáku), šampióny, mrkvu a papriku. Pridáme 2 polievkové lyžice tom yum pasty a chvíľku orestujeme. Zalejeme vývarom, dáme trochu rybacej omáčky (ak nemáte, vynecháte), cca po 10min. pridáme aj rajčinu a veľkú plechovku kokosového mlieka. Varíme, kým zelenina nie je mäkká. Cca 5 min. pred dovarením vhodíme do polievky krevety (tigrie sú najlepšie), ak máte mrazené, tak aj skôr. (dostať v Kaufe aj v Lidl). Podľa chuti osolíme, pridáme koriander (čerstvý/mrazený) a po vypnutí trošku citrónovej šťavy. Uvaríme si tenké sklenené rezance, dáme do taniera, zalejeme polievkou a posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou - zelená časť.
Recept:
Nakrájame si šampióny, asi centimetrový kúsok zázvoru, 1 väčšiu rajčinu, polku mrkvy na tenulinké pásiky, červenú papriku na trošku hrubšie pásiky.
Na olivový olej dáme stonku citrónovej trávy (kúpila som v YEME a mám v mrazáku), šampióny, mrkvu a papriku. Pridáme 2 polievkové lyžice tom yum pasty a chvíľku orestujeme. Zalejeme vývarom, dáme trochu rybacej omáčky (ak nemáte, vynecháte), cca po 10min. pridáme aj rajčinu a veľkú plechovku kokosového mlieka. Varíme, kým zelenina nie je mäkká. Cca 5 min. pred dovarením vhodíme do polievky krevety (tigrie sú najlepšie), ak máte mrazené, tak aj skôr. (dostať v Kaufe aj v Lidl). Podľa chuti osolíme, pridáme koriander (čerstvý/mrazený) a po vypnutí trošku citrónovej šťavy. Uvaríme si tenké sklenené rezance, dáme do taniera, zalejeme polievkou a posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou - zelená časť.