80g nahrubo nasekaných orechov (dávam mix vlašské a lieskovce) 50g namáčané hrozienka 60g najemno nastrúhanej mrkvy 1 vajíčko celé a 1 žĺtko 2 PL mletých ľanových semiačok 1/2 čl sódy bikarbóny 1 vanilkový cukor 70 g trstinového cukru 2 PL jablkovej presnidávky 3 PL rozpusteného kokos. oleja alebo masla 100 ml ovseného mlieka (kludne použi aj iné, napr. mandlové, popríp. kravské) 110 g ovsenej múky (dostať v DM, ale ak máš Nutribulet alebo iný výkonný mixér, tak si pomel klasické ovsené vločky a máš múku 🙂 ) Nasekané väčšie kúsky horkej čokolády Orieškové maslo slaný karamel - nevynechať !, koláču dáva tú správnu čerešničku na torte 🙂 (ja mám od LYRA z DM, foto nižšie) Postup: Do malého kastrólika daj zohriať mlieko, kokos. olej a všetok cukor, aby sa roztopil a všetko sa spojilo na riedku omáčku. V miske vyšľahaj vajíčka so štipkou soli , pridaj presnidávku a postupne aj omáčku. Do inej misy daj múku zmiešanú so sódou bikarbónou , pomleté ľanové semiačka, nastrúhanú mrkvu a orechy s hrozienkami. Premiešaj a pridaj tekutú zmes. Zmiešajte na cesto a vylejte na vymastenú a múkou vysypanú formu. Odporúčam takú, ktorá ma odnímateľné boky alebo dno, kvôli krájaniu. Karamelové orieškové maslo si dajte trochu roztopiť (na pár sekúnd do mikrovlnky alebo teplej vody, nech je tekutejšie) a lyžičkou ho jemne nakôpkujte na vrch cesta. Hustejšie. Potom zoberte špajhlu a prechádzajte ňou cez kôpky, aby ste urobili "cestičky". Nakoniec okraj koláča po obvode posypte nahrubo nasekanou čokoládou. Pečte cca 20-25 min. na 190C (každá podľa svoje rúry) Koláčik nechajte po upečení úplne vychladnúť.
80g nahrubo nasekaných orechov (dávam mix vlašské a lieskovce)
50g namáčané hrozienka
60g najemno nastrúhanej mrkvy
1 vajíčko celé a 1 žĺtko
2 PL mletých ľanových semiačok
1/2 čl sódy bikarbóny
1 vanilkový cukor
70 g trstinového cukru
2 PL jablkovej presnidávky
3 PL rozpusteného kokos. oleja alebo masla
100 ml ovseného mlieka (kludne použi aj iné, napr. mandlové, popríp. kravské)
110 g ovsenej múky (dostať v DM, ale ak máš Nutribulet alebo iný výkonný mixér, tak si pomel klasické ovsené vločky a máš múku 🙂 )
Nasekané väčšie kúsky horkej čokolády
Orieškové maslo slaný karamel - nevynechať !, koláču dáva tú správnu čerešničku na torte 🙂 (ja mám od LYRA z DM, foto nižšie)
Postup:
Do malého kastrólika daj zohriať mlieko, kokos. olej a všetok cukor, aby sa roztopil a všetko sa spojilo na riedku omáčku. V miske vyšľahaj vajíčka so štipkou soli , pridaj presnidávku a postupne aj omáčku. Do inej misy daj múku zmiešanú so sódou bikarbónou , pomleté ľanové semiačka, nastrúhanú mrkvu a orechy s hrozienkami. Premiešaj a pridaj tekutú zmes. Zmiešajte na cesto a vylejte na vymastenú a múkou vysypanú formu. Odporúčam takú, ktorá ma odnímateľné boky alebo dno, kvôli krájaniu.
Karamelové orieškové maslo si dajte trochu roztopiť (na pár sekúnd do mikrovlnky alebo teplej vody, nech je tekutejšie) a lyžičkou ho jemne nakôpkujte na vrch cesta. Hustejšie. Potom zoberte špajhlu a prechádzajte ňou cez kôpky, aby ste urobili "cestičky". Nakoniec okraj koláča po obvode posypte nahrubo nasekanou čokoládou.
Pečte cca 20-25 min. na 190C (každá podľa svoje rúry)
Koláčik nechajte po upečení úplne vychladnúť.