Recept: ½ väčšieho póru čerstvý rozmarín (aj sušený môže byť) 2 strúčiky cesnaku olivový olej 1 stredne veľkú maslovú tekvicu 3 mrkvy vegetu bez glutamánu ( alebo bio polievkový základ z DM ) morskú/himalájsku soľ, mleté čierne korenie Pór si rozmixujeme s rozmarínom a cesnakom. Spolu s 1 lyžicou oleja dáme do hrnca a asi 2 minúty pražíme. Tekvicu a mrkvu očistíme, nakrájame na menšie kusy a pridáme k už opraženej zmesi v hrnci. Zalejeme prevarenou vodou. Dochutíme vegetou, soľou a korením. Varíme, kým kusy zeleniny nie sú dostatočne mäkké a následne rozmixujeme do hladka. Ak je polievka veľmi hustá, pridáme ešte prevarenú vodu.
Recept:
½ väčšieho póru
čerstvý rozmarín (aj sušený môže byť)
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
1 stredne veľkú maslovú tekvicu
3 mrkvy
vegetu bez glutamánu ( alebo bio polievkový základ z DM )
morskú/himalájsku soľ, mleté čierne korenie
Pór si rozmixujeme s rozmarínom a cesnakom.
Spolu s 1 lyžicou oleja dáme do hrnca a asi 2 minúty pražíme.
Tekvicu a mrkvu očistíme, nakrájame na menšie kusy a pridáme k už opraženej zmesi v hrnci.
Zalejeme prevarenou vodou. Dochutíme vegetou, soľou a korením.
Varíme, kým kusy zeleniny nie sú dostatočne mäkké a následne rozmixujeme do hladka. Ak je polievka veľmi hustá, pridáme ešte prevarenú vodu.