Receptík na malý plech ( môj mal 21x27cm ) 150 g hladkej špaldovej múky 3 vajíčka 30 ml repkového oleja 90 g trstinového alebo kokosového cukru 500 ml mlieka (ja som dala mandlové ) 1 PL kvalitného kakaa 2 ČL kypriaceho prášku 40 g orechov (pekanové/vlašské) 1 balenie vanilkového pudingu 40g namočených hrozienok Formu si vymažeme a vysypeme múkou. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a preosejeme. Bielka vyšlaháme so štipkou soli. Nachystáme si do kastrólika 400ml mlieka a 30g cukru. Žĺtka vyšlaháme so 60g cukru do penista, pridávame mlieko a následne zamiešame aj olej. Pridáme múkovú zmes, zamiešame, jemne metličkou vmiešame sneh z bielkov a nakoniec hrozienka. Nalejeme do formy. Z mlieka uvaríme puding, ktorý lyžicou kladieme na celý koláč. Potom druhou stranou varechy jemne premiešame s hnedým cestom. Pokladieme hore orechy a dáme piecť na 180C na cca 25min. Skúsime špajhlou. Nechápe vychladnút a pri podávaní môžeme poliať javorovým sirupom.
Receptík na malý plech ( môj mal 21x27cm )
150 g hladkej špaldovej múky
3 vajíčka
30 ml repkového oleja
90 g trstinového alebo kokosového cukru
500 ml mlieka (ja som dala mandlové )
1 PL kvalitného kakaa
2 ČL kypriaceho prášku
40 g orechov (pekanové/vlašské)
1 balenie vanilkového pudingu
40g namočených hrozienok
Formu si vymažeme a vysypeme múkou. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a preosejeme. Bielka vyšlaháme so štipkou soli. Nachystáme si do kastrólika 400ml mlieka a 30g cukru.
Žĺtka vyšlaháme so 60g cukru do penista, pridávame mlieko a následne zamiešame aj olej. Pridáme múkovú zmes, zamiešame, jemne metličkou vmiešame sneh z bielkov a nakoniec hrozienka. Nalejeme do formy.
Z mlieka uvaríme puding, ktorý lyžicou kladieme na celý koláč. Potom druhou stranou varechy jemne premiešame s hnedým cestom. Pokladieme hore orechy a dáme piecť na 180C na cca 25min. Skúsime špajhlou.
Nechápe vychladnút a pri podávaní môžeme poliať javorovým sirupom.