Receptík: 1 brokolica 3 väčšie strúčiky cesnaku 1 vajíčko Špaldová hladká múka ( alebo iná ) Hrsť parmazánu ( alebo iný výrazný syr ) Soľ, mčk Brokolicu rozoberieme na malé ružičky a dáme ich do vriacej osolenej vody na cca 8 - 10min. Musí byť akurát mäkká, nie rozvarená. Necháme odkvapkať. Vidličkou rozpučíme, pridáme vajíčko, soľ, korenie, roztlačený cesnak, parmazán, premiešame a pridávame múky toľko, aby bola konzistencia tak akurát na tvarovanie fašírok. Nie je jej treba veľa. Opražíme do zlatohneda z oboch strán a podávame so zem. kašou. Môžete k tomu urobiť domáci dip: kyslá smotana, cesnak, trošku horčice, soľ, mčk.
Receptík:
1 brokolica
3 väčšie strúčiky cesnaku
1 vajíčko
Špaldová hladká múka ( alebo iná )
Hrsť parmazánu ( alebo iný výrazný syr )
Soľ, mčk
Brokolicu rozoberieme na malé ružičky a dáme ich do vriacej osolenej vody na cca 8 - 10min. Musí byť akurát mäkká, nie rozvarená. Necháme odkvapkať. Vidličkou rozpučíme, pridáme vajíčko, soľ, korenie, roztlačený cesnak, parmazán, premiešame a pridávame múky toľko, aby bola konzistencia tak akurát na tvarovanie fašírok. Nie je jej treba veľa.
Opražíme do zlatohneda z oboch strán a podávame so zem. kašou. Môžete k tomu urobiť domáci dip: kyslá smotana, cesnak, trošku horčice, soľ, mčk.