Forma 18cm Korpus: 3 vajíčka 90g kryš. cukru 3 PL oleja 95g hladkej múky zmiešanej s kakaom Špetka soli Na dno formy dáme kruh z peč.papiera a boky vymažeme. Bielka so soľou vyšlahať, ku koncu postupne prisypávať cukor a šlahať, dokopy cca 5min, sneh musí byť úplne tuhý. Žĺtky + olej zvlášť v miske zamiešame a postupne zašlahávame do hotového snehu. Nakoniec jemne už len ručne metličkou primiešať múku s kakaom. Piecť na 150C cca 40min. Krém: 250g mascarpone 180ml šlahačky na slahanie 120g čokolády Podľa potreby cca 2PL trstinového cukru Čokoládu, najlepšie vysokopercentnú roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Následne ju zašlaháme do mascarpone izbovej ! teploty. Ochutname, ak sa vam zda mali sladke, pridame cukor. Potom postupne prilievame slahacku a tiez zaslahávame. Krem dame do chladu na pol hodinu. Vychladnuty korpus prerezeme napol, spodny diel natrieme kyslastym dzemom, naukladame platky bananu, hrubo potrieme kremom, prilozime vrchny korpus a celu tortu potrieme zbytkom kremu.
Forma 18cm
Korpus:
3 vajíčka
90g kryš. cukru
3 PL oleja
95g hladkej múky zmiešanej s kakaom
Špetka soli
Na dno formy dáme kruh z peč.papiera a boky vymažeme.
Bielka so soľou vyšlahať, ku koncu postupne prisypávať cukor a šlahať, dokopy cca 5min, sneh musí byť úplne tuhý. Žĺtky + olej zvlášť v miske zamiešame a postupne zašlahávame do hotového snehu. Nakoniec jemne už len ručne metličkou primiešať múku s kakaom. Piecť na 150C cca 40min.
Krém:
250g mascarpone
180ml šlahačky na slahanie
120g čokolády
Podľa potreby cca 2PL trstinového cukru
Čokoládu, najlepšie vysokopercentnú roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Následne ju zašlaháme do mascarpone izbovej ! teploty. Ochutname, ak sa vam zda mali sladke, pridame cukor. Potom postupne prilievame slahacku a tiez zaslahávame. Krem dame do chladu na pol hodinu.
Vychladnuty korpus prerezeme napol, spodny diel natrieme kyslastym dzemom, naukladame platky bananu, hrubo potrieme kremom, prilozime vrchny korpus a celu tortu potrieme zbytkom kremu.