Na víkend som potrebovala pomíňať niečo z ladničky, nakoľko ideme preč a celkom jednoduchou kombináciou sa podarilo toto úžasné jedlo. RECEPT: Ryžové slíže Tempeh marinovaný ( Kaufland ) Pór Žampióny ( čerstvé alebo sterilizované nakrájané ) Mrkva Sezamové semiačka Listový špenát ( nemusí byť, ja som sa ho chcela zbaviť ) Jarná cibuľka Sójovka alebo Tamari omáčka Ustricová omáčka ( ak máte, inak pridať viac sójovky ) Soľ, MČK Slíže urobte podľa návodu. Na olivovom oleji si osmáhnete mrkvu nakrájanú na tenučké šikmé plátky, pór, jarnú cibuľku a žampióny. Polejete sójovkou, ustricovou omáčkou, okoreníte. Medzitým si na druhej panvici do zlatista opečiete nakrájaný marinovaný tempeh, ktorý potom pridáte k zelenine. Zeleninu opekáte tak,aby mrkva zostala jemne chrumková. Ku koncu dáte listy špenátu, podľa chuti osolíte, posypete sezamovými semiačkami a premiešate s hotovými nudlami. 👌
Na víkend som potrebovala pomíňať niečo z ladničky, nakoľko ideme preč a celkom jednoduchou kombináciou sa podarilo toto úžasné jedlo.
RECEPT:
Ryžové slíže
Tempeh marinovaný ( Kaufland )
Pór
Žampióny ( čerstvé alebo sterilizované nakrájané )
Mrkva
Sezamové semiačka
Listový špenát ( nemusí byť, ja som sa ho chcela zbaviť )
Jarná cibuľka
Sójovka alebo Tamari omáčka
Ustricová omáčka ( ak máte, inak pridať viac sójovky )
Soľ, MČK
Slíže urobte podľa návodu.
Na olivovom oleji si osmáhnete mrkvu nakrájanú na tenučké šikmé plátky, pór, jarnú cibuľku a žampióny. Polejete sójovkou, ustricovou omáčkou, okoreníte. Medzitým si na druhej panvici do zlatista opečiete nakrájaný marinovaný tempeh, ktorý potom pridáte k zelenine. Zeleninu opekáte tak,aby mrkva zostala jemne chrumková. Ku koncu dáte listy špenátu, podľa chuti osolíte, posypete sezamovými semiačkami a premiešate s hotovými nudlami. 👌