• 300 g batatov • 250 g brokolice • 200 g cottage cheese • 50 g parmezánu • 6 vajec • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate • 1 ČL mletého čierneho korenia • 1 ČL sušených byliniek (bazalka, tymián,…) • ¼ ČL soli • olivový olej v spreji Postup: V prvom rade si brokolicu rozdelíme na ružičky, ktoré na pare uvaríme do mäkka. Následne ružičky nakrájame na malé kúsky. Medzitým si bataty ošúpeme, nakrájame na tenké kolieska, ktoré osolíme a okoreníme. Na panvicu si nastriekame trochu olivového oleja a nakrájané bataty si na miernom ohni opečieme do zmäknutia. Vo väčšej miske si spolu zmiešame uvarenú a nakrájanú brokolicu a opečené bataty. Pridáme k nim cottage cheese, vajíčka, 20 g strúhaného parmezánu a poriadne premiešame. Na záver pridáme mleté čierne korenie, sušené bylinky, nasekanú petržlenovú vňať a opäť premiešame. Zmes prelejeme do panvice či zapekacej misy vhodnej do rúry. Frittatu zasypeme zvyšným nastrúhaným parmezánom a pečieme ju približne 20 minút pri 180℃ do zlatista. Upečenú frittatu vyberieme, necháme trošku vychladnúť, nakrájame a podávame! Mňam!
• 300 g batatov
• 250 g brokolice
• 200 g cottage cheese
• 50 g parmezánu
• 6 vajec
• 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
• 1 ČL mletého čierneho korenia
• 1 ČL sušených byliniek (bazalka, tymián,…)
• ¼ ČL soli
• olivový olej v spreji
Postup:
V prvom rade si brokolicu rozdelíme na ružičky, ktoré na pare uvaríme do mäkka. Následne ružičky nakrájame na malé kúsky. Medzitým si bataty ošúpeme, nakrájame na tenké kolieska, ktoré osolíme a okoreníme. Na panvicu si nastriekame trochu olivového oleja a nakrájané bataty si na miernom ohni opečieme do zmäknutia. Vo väčšej miske si spolu zmiešame uvarenú a nakrájanú brokolicu a opečené bataty. Pridáme k nim cottage cheese, vajíčka, 20 g strúhaného parmezánu a poriadne premiešame. Na záver pridáme mleté čierne korenie, sušené bylinky, nasekanú petržlenovú vňať a opäť premiešame.
Zmes prelejeme do panvice či zapekacej misy vhodnej do rúry. Frittatu zasypeme zvyšným nastrúhaným parmezánom a pečieme ju približne 20 minút pri 180℃ do zlatista. Upečenú frittatu vyberieme, necháme trošku vychladnúť, nakrájame a podávame! Mňam!