Recept: 140 g šošovica červená Paradajky v konzerve ( 400g ) Uvarený cícer ( cca 200g ), ja kupujem v DMke Bio cícer v skle 2 čajové lyžičky rasca Olej olivový Vývar zeleninový 1 cibuľa červená koriandrová vňať čili paprička kúsoček Kurkuma V hrnci nasucho opražíme kmín s chilli papričkou. Keď začne kmín praskať, pridáme olivový olej a nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme asi 5 minút dozlatista. Pridáme šošovicu, rajčiny, vývar. Privedieme k varu a ďalších 15 minút varíme, kým sa uvarí šošovica. V kuchynskom robote alebo ponorným mixérom rozmixujeme polievku, nie však dohladka. Snažme sa nechať v polievke kúsky šošovice. Pridáme uvarený cícer a ešte chvíľu varíme. Dochutíme soľou, mletým čierným korením, kurkumou. Po odstavení zo sporáka pridáme koriandrovú vňať, aby sme polievku prevoňali a dodali ešte jemnú korenistú chuť.
Recept:
140 g šošovica červená
Paradajky v konzerve ( 400g )
Uvarený cícer ( cca 200g ), ja kupujem v DMke Bio cícer v skle
2 čajové lyžičky rasca
Olej olivový
Vývar zeleninový
1 cibuľa červená
koriandrová vňať
čili paprička kúsoček
Kurkuma
V hrnci nasucho opražíme kmín s chilli papričkou. Keď začne kmín praskať, pridáme olivový olej a nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme asi 5 minút dozlatista.
Pridáme šošovicu, rajčiny, vývar. Privedieme k varu a ďalších 15 minút varíme, kým sa uvarí šošovica.
V kuchynskom robote alebo ponorným mixérom rozmixujeme polievku, nie však dohladka. Snažme sa nechať v polievke kúsky šošovice.
Pridáme uvarený cícer a ešte chvíľu varíme. Dochutíme soľou, mletým čierným korením, kurkumou. Po odstavení zo sporáka pridáme koriandrovú vňať, aby sme polievku prevoňali a dodali ešte jemnú korenistú chuť.