Recept: krevety ( ideálne čerstvé a veľké, ja som robila z malých a mrazených ) cesnak, soľ, chilli, mčk, olivový olej, trošku masla, petržlenová vňať, citrónová šťava Na olivovom oleji opražíme cesnak, nakrájaný na plátky, nešetriť s ním, spolu s kúskom chilli. Keď je cesnak opečený do zlatohneda, pridáme k nemu osušené krevety, ktoré posolíme, okoreníme ( môžeme aj bylinkovou soľou ) a dusíme cca 10min. Krevety pustia vodu, ak málo, trochu podlejeme. Na konci krevety pokvapkáme citrónom, odstavíme a zjemníme trochou masla. Primiešame nasekanú petržlenovú vňať. Výborná je k tomu čerstvá biela bageta a pohár bieleho 👌🍷
Recept:
krevety ( ideálne čerstvé a veľké, ja som robila z malých a mrazených )
cesnak, soľ, chilli, mčk, olivový olej, trošku masla, petržlenová vňať, citrónová šťava
Na olivovom oleji opražíme cesnak, nakrájaný na plátky, nešetriť s ním, spolu s kúskom chilli. Keď je cesnak opečený do zlatohneda, pridáme k nemu osušené krevety, ktoré posolíme, okoreníme ( môžeme aj bylinkovou soľou ) a dusíme cca 10min. Krevety pustia vodu, ak málo, trochu podlejeme. Na konci krevety pokvapkáme citrónom, odstavíme a zjemníme trochou masla. Primiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Výborná je k tomu čerstvá biela bageta a pohár bieleho 👌🍷