Recept: 500g kuracích prsíčok+2čl kari korenia, 1čl solamylu, 1/2čl ml.č.korenie, 1PL oleja Omáčka: 200ml vody, 1PL octu, 1,5čl kr.cukru, 2PL sój.omáčky, 2čl solamylu, korenie, soľ Zelenina : čerstvé žampiony a mrazená zmes ázijská, výbornú má Lidl ( mala by obsahovať mrkvu, pór, naklíčenú fazuľu mungo, hrášok, bambusové výhonky, papriku a hríby...
Mäsko nakrájame na slížiky a zmiešame s prísadami, necháme odležať, ideálne min.pol hodinky. Zatiaľ si urobíme omáčku zmiešaním všetkých surovín. Mäsko opečieme na panvici a dáme bokom, do tej istej panvice si dáme na štvrtinky nakrájané žampiony, keď sú skoro celkom otestované pridáme mrazenú zeleninku a opekame, kým sa neodparí voda. Keď je zeleninka hotová, pridáme k nej späť opražené mäso, zalejeme omáčkou ( najprv nie celú, uvidíte koľko bude potreba )) a necháme zhustnúť. Osolime podľa potreby. Je vynikajúca! 😉
Recept:
500g kuracích prsíčok+2čl kari korenia, 1čl solamylu, 1/2čl ml.č.korenie, 1PL oleja
Omáčka: 200ml vody, 1PL octu, 1,5čl kr.cukru, 2PL sój.omáčky, 2čl solamylu, korenie, soľ
Zelenina : čerstvé žampiony a mrazená zmes ázijská, výbornú má Lidl ( mala by obsahovať mrkvu, pór, naklíčenú fazuľu mungo, hrášok, bambusové výhonky, papriku a hríby...
Mäsko nakrájame na slížiky a zmiešame s prísadami, necháme odležať, ideálne min.pol hodinky. Zatiaľ si urobíme omáčku zmiešaním všetkých surovín. Mäsko opečieme na panvici a dáme bokom, do tej istej panvice si dáme na štvrtinky nakrájané žampiony, keď sú skoro celkom otestované pridáme mrazenú zeleninku a opekame, kým sa neodparí voda. Keď je zeleninka hotová, pridáme k nej späť opražené mäso, zalejeme omáčkou ( najprv nie celú, uvidíte koľko bude potreba )) a necháme zhustnúť. Osolime podľa potreby. Je vynikajúca! 😉