RECEPT: 1 karfiól, 1 vajíčko, soľ, MČK, 2 menšie strúčiky cesnaku, strúhanka, poloh.múka, trošku marmezánu Karfiól si uvaríme v osolenej vode do makka. Vidličkou ho rozpučíme, pridáme rozšlahané vajíčko, korenie, pretlačený cesnak, syr, trochu múky a trochu strúhanky. Naozaj nie veľa, len toľko, aby konzistencia zmesi bola vhodná na tvarovanie fašírok. Do misky si dáme strúhanku a dvoma veľkými lyžicami obalíme po jednom fašírky, ktoré hneď vysmážame. Ja som ich do tvaru fašírok formovala až priamo na panvici, s tými lyžicami to išlo dobre. Príloha varené zemiaky a tatarka. MŇAM
RECEPT:
1 karfiól, 1 vajíčko, soľ, MČK, 2 menšie strúčiky cesnaku, strúhanka, poloh.múka, trošku marmezánu
Karfiól si uvaríme v osolenej vode do makka. Vidličkou ho rozpučíme, pridáme rozšlahané vajíčko, korenie, pretlačený cesnak, syr, trochu múky a trochu strúhanky. Naozaj nie veľa, len toľko, aby konzistencia zmesi bola vhodná na tvarovanie fašírok. Do misky si dáme strúhanku a dvoma veľkými lyžicami obalíme po jednom fašírky, ktoré hneď vysmážame. Ja som ich do tvaru fašírok formovala až priamo na panvici, s tými lyžicami to išlo dobre. Príloha varené zemiaky a tatarka. MŇAM