RECEPT: Penne cestovíny 6 plátkov oravskej slaninky, 2 kuracie prsia bez kože, 1 balenie čerstvého baby špenátu, 8 cherry paradajok, 500 ml smotany na varenie, strúhaný parmezánu ( cca 1 hrnček ), 2 čajové lyžičky provensálskeho korenia, 1,5 čajovej lyžičky sladkej papriky, 5 strúčikov cesnaku, mleté čierne korenie, soľ Cestoviny si uvaríme a dáme bokom.. Na panvici si z oboch strán dozlatista opražíme slaninku. Keď je hotová, odoberieme ju na tanierik a pokrájame na menšie štvorčeky. Na tej istej panvici si opečieme kuracie prsia, ktoré sme nakrájali na menšie rezančeky. Pridáme provensálske korenie, mletú červené papriku, soľ a korenie. Keď je mäso pripravené, vyberieme ho z panvice na tanier. Na tej istej panvici opäť pripravíme umytý baby špenát, pridáme na polky prekrojené cherry paradajky, soľ, korenie, pretlačený cesnak a všetko zalejeme smotanou. Keď smotana začne vrieť, pridáme nastrúhaný parmezán (trochu si necháme na posypanie) a keď sa roztopí, pridáme penne s kuracím mäsom aj slaninkou. Všetko spolu premiešame a odstavíme z ohňa. Necháme odstáť asi 5 minút, aby omáčka trochu zhustla. Na tanieri môžeme cestoviny posypať zvyšným parmezánom. Výýýborné
RECEPT:
Penne cestovíny
6 plátkov oravskej slaninky, 2 kuracie prsia bez kože, 1 balenie čerstvého baby špenátu, 8 cherry paradajok, 500 ml smotany na varenie, strúhaný parmezánu ( cca 1 hrnček ), 2 čajové lyžičky provensálskeho korenia, 1,5 čajovej lyžičky sladkej papriky, 5 strúčikov cesnaku, mleté čierne korenie, soľ
Cestoviny si uvaríme a dáme bokom.. Na panvici si z oboch strán dozlatista opražíme slaninku. Keď je hotová, odoberieme ju na tanierik a pokrájame na menšie štvorčeky. Na tej istej panvici si opečieme kuracie prsia, ktoré sme nakrájali na menšie rezančeky. Pridáme provensálske korenie, mletú červené papriku, soľ a korenie. Keď je mäso pripravené, vyberieme ho z panvice na tanier. Na tej istej panvici opäť pripravíme umytý baby špenát, pridáme na polky prekrojené cherry paradajky, soľ, korenie, pretlačený cesnak a všetko zalejeme smotanou. Keď smotana začne vrieť, pridáme nastrúhaný parmezán (trochu si necháme na posypanie) a keď sa roztopí, pridáme penne s kuracím mäsom aj slaninkou. Všetko spolu premiešame a odstavíme z ohňa. Necháme odstáť asi 5 minút, aby omáčka trochu zhustla. Na tanieri môžeme cestoviny posypať zvyšným parmezánom. Výýýborné