Lososa máme radi, no v alobale som ho ešte neskúšala piecť a bola to škoda, lebo je vynikajúci. 🙂 RECEPT: ( cca pre 2 osoby + dieťa ) 🙂 Cca 400g steak z čerstvého lososa, 6 PL olivového oleja, 1 PL citrónov. šťavy, 3/4 kávovej lyžičky soli, 3/4 KL MČK, 1 PL čerstvej petržlenovej vňate nasekanej, 1 KL sušenej bazalky, 3 prelisované strúčiky cesnaku V miske zmiešame všetky ingrediencie a do marinády vložíme lososa rozdeleného na 2-3 kúsky. Zakryjeme a dáme do ladničky aspoň na dve hoďky, po hodinke obrátime. namarinádovaný losos dáme do alobalu, poriadne boky zakryjeme, aby nič nevytieklo, vložíme do zapekacej misy a dáme piecť na 190C cca na 40min. medzitým si umyjeme a nakrájame na kolieska cuketu a rajčiny, rozpálime grilovaciu panvicu ( môže byť aj obyčajná, kto nemá ), zeleninku potrieme zbytkom marinády a na prudkom ohni opečieme. Pred podávaním ozdobíme plátkom citróna. Tá chuť je fakt vynikajúca, vyskúšajte 🙂
Lososa máme radi, no v alobale som ho ešte neskúšala piecť a bola to škoda, lebo je vynikajúci. 🙂
RECEPT: ( cca pre 2 osoby + dieťa ) 🙂
Cca 400g steak z čerstvého lososa, 6 PL olivového oleja, 1 PL citrónov. šťavy, 3/4 kávovej lyžičky soli, 3/4 KL MČK, 1 PL čerstvej petržlenovej vňate nasekanej, 1 KL sušenej bazalky, 3 prelisované strúčiky cesnaku
V miske zmiešame všetky ingrediencie a do marinády vložíme lososa rozdeleného na 2-3 kúsky. Zakryjeme a dáme do ladničky aspoň na dve hoďky, po hodinke obrátime. namarinádovaný losos dáme do alobalu, poriadne boky zakryjeme, aby nič nevytieklo, vložíme do zapekacej misy a dáme piecť na 190C cca na 40min. medzitým si umyjeme a nakrájame na kolieska cuketu a rajčiny, rozpálime grilovaciu panvicu ( môže byť aj obyčajná, kto nemá ), zeleninku potrieme zbytkom marinády a na prudkom ohni opečieme. Pred podávaním ozdobíme plátkom citróna.
Tá chuť je fakt vynikajúca, vyskúšajte 🙂